Dit gebeurt er met je lichaam als je met een bh aan slaapt

Jarenlang heerst er al een discussie over het wel of niet kunnen dragen van een bh tijdens het slapen. Dit gebeurt er dus met je lichaam als je 'em wél aanhoudt in de nacht.

Terwijl de één het liefst bij thuiskomst meteen haar bh uittrekt, houdt de ander hem het liefst 24/7 aan. Jarenlang heerst er al een discussie over het wel of niet kunnen dragen van een bh tijdens het slapen. Dit gebeurt er dus met je lichaam als je 'm wél aanhoudt 's nachts.

LEES OOK: Zó vind je de perfecte lingerie voor onder je trouwjurk

Gevaarlijk

Hoewel Marilyn Monroe zwoer bij het dragen van bh's tijdens het slapen – het zou volgens haar voorkomen dat je borsten gaan hangen – is het nooit bewezen dat het echt goed voor je is. Sterker nog: het zou best slecht voor je kunnen zijn.

Lymfeklieren

Arts Seth Rankin beweert op Independent dat het dragen van een bh in je slaap ontzettend slecht is voor je lymfeklieren. Die voeren de afvalstoffen van je lichaam af. Wanneer dat afvoerproces wordt verstoord, kan dit dus vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Daarnaast kan een te strakke bh ook nog eens zorgen voor striemen. Vanaf nu dus gewoon zonder slapen?

 

BRON: GRAZIA, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws