Recycle-koningin: Máxima droeg zeventien jaar oude jurk

Het was één en al flonkering op die bruiloft in Oostenrijk!

Glitter en glamour op de bruiloft van graaf Caspar Matuschka en gravin Leonie von Waldburg-Zeil-Hohenems! Vorig weekend stapte het gelukkige koppel in het huwelijksbootje. Koning Willem-Alexander, peetvader van bruid Leonie, was samen met koningin Máxima en prinses Amalia aanwezig bij deze feestelijke aangelegenheid in het pittoreske Hohenems in Oostenrijk.

Peetdochter

De Oranjes kwamen aan in style op de bruiloft om peetdochter Leonie von Waldburg-Zeil-Hohenems zelf te feliciteren. Op 2 februari 2002 was zij één van de bruidskinderen bij de bruiloft van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het was dan ook niet gek dat de koning dit keer zijn opwachting maakte op háár bruiloft.

De blozende bruid is een achter-achter-achterkleindochter van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. Zoals elke royal bruiloft werd er groots uitgepakt en verschenen op social media al gauw prachtige foto’s van de stralende royals.

Beeld: NL Beeld

Recyclen

Koningin Máxima droeg een felroze jurk van Natan, een niet-onbekend merk voor Hare Majesteit. Zij stijlde deze knallende jurk met gouden muiltjes van Gianvito Rossi en een gouden Gold Evil Eye clutch van Begum Khan. Het is ons niet ontgaan dat zij deze prachtige jurk al eerder heeft gedragen. In 2007 debuteerde zij al in deze strapless japon tijdens de viering van de veertigste verjaardag van Willem-Alexander. Aan haar rechterhand droeg Máx een ring met een gigantische cabochon geslepen smaragd. De ketting en armband van Cartier maakten deze zeventien jaar oude look prachtig af.

Beeld: NL Beeld

Diep decolleté

Ook Amalia zag er betoverend uit bij de feestelijke aangelegenheid. Naast het koninklijke koppel verscheen onze prinses in een groene jurk van Roland Mouret, zo schrijft mode-expert Josine Droogendijk van de site Modekoningin Máxima. Deze chique jurk heeft een diep uitgesneden decolleté en bijhorende groene cape. Amalia maakte de outfit af met een glitterende clutch en gouden hakken. Een gewaagde, maar erg volwassen uitstraling voor onze kroonprinses!

Ondanks dat de jurken van Máxima en Amalia enorm van elkaar verschillen, zien we dat goud en groen de matchende kleuren zijn in hun accessoires. Zo hebben moeder en dochter hun outfitjes toch subtiel op elkaar afgestemd. Leuk!

Bron: Modekoningin Máxima, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

 

 

Laatste nieuws