Glamour met een knipoog

De Weekendtips van Beau Monde

Elke week zet Beau Monde de leukste Weekendtips op een rij voor een glamoureus randje aan je weekeinde. Zo ben jij weer op de hoogte van de leukste shoptips, beauty launches, en culinaire hotspots. Fijn weekend!

De Weekendtips van Beau Monde

Het weekend staat weer voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om te genieten. Of je nu je dagen doorbrengt op het terras, met een dosis heerlijke retail therapy, kunst en cultuur gaat snuiven of juist kiest voor haute cuisine: wij zetten de allerleukste Weekendtips voor je op een rij!

Shop de nieuwe Eat Dust x Katie Tomlinson-collectie

Vandaag was het feest in de Eat Dust Flagshipstore in Amsterdam, want zij lanceerden hun unieke Eat Dust x Katie Tomlinson-collectie. Deze unieke collectie is onderdeel van de Girls of Dust-lijn, de vrouwencollectie van het populaire denimmerk.

De samenwerking met kunstenares Katie Tomlinson draagt de dromerige naam Floresecence, en bestaat uit unieke, handgeschilderde stukken, vervaardigd uit upcycled deadstock denim en een zeldzame witte denim. Geïnspireerd door de cycli van de natuur, brengt elk kledingstuk de delicate schoonheid van verandering, bloei en verval tot leven.

Je shopt de nieuwe collectie online, of in de Eat Dust-winkel, Leliegracht 24 in Amsterdam.

Proost in style met de Veuve Clicquot x SMEG-samenwerking

Al jarenlang is Veuve Clicquot een toonaangevend champagnehuis. Zij hebben nu de handen ineengeslagen met SMEG voor een unieke en bijzonder stijlvolle geschenkverpakking!

Jawel, je ziet het goed: de verpakking is geïnspireerd op de iconische SMEG-koelkasten uit de jaren '50 en is verkrijgbaar in de kenmerkende Yellow Label kleur van het champagnehuis en het typerende roze van de rosé-champagne. The Clicquot Fridge is overigens meer dan alleen mooi: deze slimme geschenkverpakking houdt je fles tot twee uur koel, is makkelijk herbruikbaar, en is gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen. Daar proosten we op!

The Clicquot Fridge is verkrijgbaar bij Bijenkorf, Gall & Gall en geselecteerde specialisten.

Duik in het leven van keizerin Wu Zetian

Het Nationale Keramiekmuseum Princessehof komt met een primeur: vanaf 26 oktober presenteert het museum een tentoonstelling over Wu Zetian, de enige keizerin in de Chinese geschiedenis. Het Princessehof zal als eerste museum in Europa haar bijzondere verhaal weer tot leven brengen; een verhaal dat na dertien eeuwen nog steeds springlevend is en waarin handel, emancipatie en intriges een hoofdrol spelen.

Aan de hand van de mooiste voorwerpen van keramiek wordt het bijzondere leven van de keizerin uitgebeeld. Denk aan unieke keramieken kunstwerkjes uit eeuwenoude tombes, vergulde bronzen items om je ogen bij uit te kijken, en prachtige portretten.

De expositie over Wu Zetian is vanaf 26 oktober tot en met 26 mei 2025 te bewonderen. Hier koop je je kaartje!

Leer surfen met Breitling bij Urban Surf RiF010

Dit weekend kun je voor het laatst deelnemen aan de unieke Surf Challenge van Breitling bij Urban Surf RiF010! De Breitling X RIF010 surfclinic biedt een unieke ervaring om je eerste stappen te zetten in de surfsport, met professionele begeleiding in de gecontroleerde omgeving van RIF010 die de kracht van echte oceaangolven simuleert. De ervaren instructeurs van RIF010 begeleiden je bij de allereerste surfles, of helpen je als ervaren surfer nóg beter te worden. Onder begeleiding leren deelnemers stap voor stap de (basis) technieken van het surfen.

Breitling is zelf al jarenlang nauw verbonden aan de surf-wereld. De zucht naar avontuur, de gedeelde liefde voor de zee en het steeds weer verleggen van grenzen binden Breitling aan surfers wereldwijd. Daarom is Breitling partner en Founding Father van deze unieke urban wavepool waar iedereen de golven kan trotseren.

De Breitling Surf Challenge vindt komende zaterdag 26 oktober plaats bij RiF010 aan de Rotterdamse Steigergracht. De inloop begint om 11.00, omkleden gebeurt vanaf 11.30, en de les zelf duurt van 12.00 tot 13.00 uur.

Good to know: je moet je wel even inschrijven voor de les, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Mail hiervoor naar mina.olgun@breitling.com. Wie weet pak jij komende zaterdag ook je eerste golven!

Kijktips

Is het na een lange dag tijd om je pumps aan de kant te schoppen en neer te strijken op de divan met een fijne tranentrekker of heerlijke romcom? Dan zit je goed met alle fijne nieuwe releases op de streaming-diensten!

Zo kán het je bijna niet ontgaan zijn dat afgelopen week de feestelijke première van Gooische Vrouwen plaatsvond. Komende zondag kun je bij Videoland alweer genieten van de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen.

Op Netflix is vandaag bovendien het tweede seizoen van de Zweedse klassieker Ronja de Roversdochter verschenen. Ook is het het eerste seizoen van Beauty in Black vanaf vandaag te zien, over de levens van twee totaal verschillende vrouwen. Zo worstelt Kimmie om rond te komen, en runt de succesvolle Mallory haar eigen bedrijf.

Ten slotte is op Videoland deze week het eerste seizoen van Bureau Maastricht van start gegaan. In deze docuserie kijkt Ewout Genemans mee achter de schermen bij de politie in de Limburgse hoofdstad.

Van spanning en sensatie tot ouderwets schaterlachen: vervelen hoeft niet dit weekend. Geniet ervan!

Lifestyle
  • Adobe Stock