Glamour met een knipoog

Céline Dion maakt verschijning in Los Angeles bij het Spirit of Life Gala

Céline Dion gooide hoge ogen met haar optreden tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs afgelopen juli. Sindsdien is ze niet meer in het openbaar verschenen, tot woensdag!

Céline Dion in Parijs

Bij het Spirit of Life Gala in Los Angeles, een initiatief van kankercentrum City of Hope, verraste Céline Dion alle gasten met haar aanwezigheid. Het is namelijk de eerste publieke verschijning van de zangeres sinds haar optreden op de Eiffeltoren. "Dit is de eerste keer dat ik op een podium sta sinds ik op die toren stond", zei ze tegen het publiek. "Ik ben zo vereerd om hier vanavond te zijn, om deel uit te maken van deze prachtige en belangrijke avond."

Inspirerende avond

De Canadese diva mocht de City of Hope Spirit of Life Award uitreiken aan Jay Marciano, voorzitter en CEO van entertainmentbedrijf AEG Presents. De award beloont bedrijven voor hun bijdragen aan de gemeenschap. "Het was een eer om het podium te delen met de eregast, Jay Marciano, en mensen als mijn dierbare vriend Elton John voor een werkelijk onvergetelijke avond", schreef ze na afloop op Instagram. "City of Hope is een fenomenale organisatie voor kankeronderzoek, en om deel uit te maken van zo’n inspirerende avond heeft mijn hart diep geraakt. Ik ben zo dankbaar dat ik ben uitgenodigd. Samen kunnen wij het verschil maken." Awh!

Ziekte

Het optreden van Céline in Parijs was haar eerste in jaren tijd. De zangeres lijdt namelijk aan een zeldzame neurologische ziekte die pijnlijke spierspanningen en spasmes veroorzaakt. "Onlangs is er een zeer zeldzame neurologische ziekte bij me vastgesteld, die stiff person syndrome heet", deelde de zangeres in 2022. "Helaas hebben deze spasmen gevolgen voor alle aspecten van m’n dagelijks leven – soms met problemen wanneer ik loop, of doordat ik mijn stembanden niet kan gebruiken om te zingen zoals ik gewend ben."

Met behulp van intensieve therapieën lukt het haar gelukkig om weer te zingen én publieke verschijningen te maken! Maar of we binnenkort meer van haar kunnen verwachten, is nog maar de vraag. "Mijn lichaam zal dat bepalen. Maar er is één ding dat nooit zal stoppen en dat is de wil. Het is m'n passie, m'n droom, de vastberadenheid", deelde ze afgelopen zomer. Wauw! Dat doorzettingsvermogen siert haar.

Celebrity
  • @celinedion, @cityofhope, RTL Boulevard, Beau Monde archief
  • NL Beeld