Glamour met een knipoog

Martien en Maxime Meiland over Erica's gezondheid: 'Het was een klap in het gezicht'

Een paar maanden geleden werd het nare nieuws bekend dat Erica Meiland een voorstadium van baarmoederhalskanker zou hebben. Martien en Maxime delen hoe het nu gaat.

Martien en Erica Meiland

Erica Meiland is inmiddels onder het mes geweest voor haar baarmoederhalskanker. Dat lieten Martien en Maxime deze week weten aan Shownieuws. Tijdens de opnames van het programma Chateau Meiland: En Route zijn de eierstokken en de baarmoeder van Erica verwijderd, en dat was een behoorlijke ingreep.

Moeilijke tijd

Je baarmoeder laten verwijderen is natuurlijk niet niks. "Om dat terug te zien was best wel heftig. Het was een beetje een klap in je gezicht. Je vergeet namelijk toch al snel hoe erg zoiets is", zegt Maxime. "Ik merk dat mijn moeder het die periode heel moeilijk had en je gaat toch de negativiteit in qua gedachte: misschien is het wel heel erg." Gelukkig staat Erica er weer positief in. "Na die operatie is dat bij haar helemaal verdwenen."

Verlies

Ook Erica is openhartig over de zware tijd die ze samen met de familie heeft doorstaan. "Je baarmoeder is toch een onderdeel wat al 60 jaar lang met je meegaat. Ik heb nog gevraagd of ik hem mee mocht hebben op sterk water maar dat kan natuurlijk helemaal niet wat ze moeten hem onderzoeken", zegt ze. Maar ja, waar laat je zoiets ook - naast Bommel op het bijzettafeltje?

Maxime snapt in ieder geval wel dat de baarmoeder voor Erica een bijzondere waarde heeft. "Het is wel een orgaan dat natuurlijk twee gewéldige kinderen heeft gedragen", grapt ze.

Diagnose

In de start van het programma Chateau Meiland: En Route deelde Erica het heftige nieuws. "Ik doe dus elke vijf jaar trouw mee aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, dat doe ik m’n hele leven al. Bij de laatste keer hebben ze dus iets gevonden. Dat is onderzocht en dat bleek toch in ieder geval een voorstadium van kanker." Een behoorlijke klap voor de Meilandjes.

Gelukkig is het in een vroeg stadium ontdekt en herstelt Erica goed. "Ze doet alles weer. Ze is continue weer in die tuin bezig dus het gaat goed", zegt Martien.

Chateau Meiland: En Route

In Chateau Meiland: En Route crosst de familie in een camper door Europa met een specifieke missie: het vinden van een nieuw onderkomen, een nieuw vakantiehuis. Inmiddels kennen we de familie wel een beetje en weten we nu al dat we ook in de komende afleveringen nog behoorlijk wat chaos kunnen verwachten, ondanks de ingreep van Erica. Een fijne afleiding van al het nare nieuws, kunnen we ons zo voorstellen!

Celebrity
  • Shownieuws, Story, Beau Monde archief
  • NL Beeld