Maakt het leven mooier

Heftig: Erica Meiland laat baarmoeder verwijderen om voorstadium kanker

Na een uitstrijkje bij de dokter krijgt Erica een heftige uitslag: er is een voorstadium van kanker geconstateerd, en daarom moet haar baarmoeder verwijderd worden. Martien en de familie reageren geschokt op het nieuws.

In de start van Chateau Meiland: En Route vertelt Erica Meiland heftig nieuws: er is een voorstadium van kanker bij haar vastgesteld. Op aanraden van haar arts laat ze daarom haar baarmoeder verwijderen. Het is niet duidelijk of deze ingreep al heeft plaatsgevonden, omdat de opnames al even geleden zijn gemaakt.

Baarmoeder

Erica kwam tot de ontdekking toen zij een uitstrijkje liet doen. "Ik doe elke vijf jaar trouw mee aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Dat doe ik mijn hele leven al. En bij de laatste keer hebben ze iets gevonden. Dat is onderzocht en dat bleek toch in ieder geval een voorstadium van kanker", vertelt ze in het programma.

Ze vervolgt: "Ze twijfelden nog of die randen al, die snijvlakken, al kwaadaardig waren. Dus ik kreeg daarna toch al heel snel het advies om de hele baarmoeder te laten verwijderen. Dat gaat binnenkort gebeuren.”

Familie Meiland in shock

Voor de Meilandjes is dit natuurlijk een behoorlijke klap. Martien geeft aan dat de hele familie ’heel erg in shock’ was. "Je denkt toch gelijk het ergste", aldus Martien. Ook dochter Maxime schrikt natuurlijk van het nieuws, maar zij laat weten dat ze allemaal vooral heel opgelucht zijn dat het op tijd is ontdekt.

In de aflevering laat Erica bovendien weten dat ze na de reis geopereerd kan worden, en dat ze op een goed herstel hoopt. Ook wij wensen haar natuurlijk veel gezondheid en een voorspoedig herstel!

Over Chateau Meiland: En Route

Het camperavontuur van de Meilandjes voor hun nieuwe realityreeks helpt Erica in ieder geval wel om haar "gedachten te verzetten". In Chateau Meiland: En Route crosst de familie namelijk in een camper door Europa, met een specifieke missie. Waar die uit bestaat? Het vinden van een nieuw onderkomen, een nieuw vakantiehuis. De eerste stop vindt plaats in het zuiden. Inmiddels kennen we de familie een beetje en weten we nu al dat we in de komende afleveringen behoorlijk wat chaos kunnen verwachten.

Chateau Meiland: En Route is elke maandag om 20.30 uur te zien is op SBS6.

Bron: De Telegraaf, Chateau Meiland: En Route | Beeld: NL Beeld