Glamour met een knipoog

Martien Meiland denkt van adel te zijn: 'Blauw bloed zit ergens nog in mij'

Als iemand adellijke roots zou kunnen hebben, is het natuurlijk voormalig kasteelheer Martien Meiland. In een nieuwe aflevering van Chateau Meiland En Route bezoeken de Meilandjes een bijzonder Frans château. Enne, Martien is er meteen van overtuigd dat het kasteel ooit van zijn voorouders moet zijn geweest.

Martien Meiland denkt van adel te zijn

In Chateau Meiland En Route reizen de Meilandjes door Europa, op zoek naar een nieuw onderkomen, een nieuw vakantiehuis. In de aflevering van gisteren zagen we hoe de familie aankwam bij een bijzonder kasteel in Frankrijk, waar Martien Meiland direct een connectie legt met zijn adellijke voorouders.

Château de Meillant

Na hun eerdere bezoekje aan het koude eiland Jersey zetten de Meilandjes weer voet aan wal, en keren terug naar het vasteland van Frankrijk. Daar besluiten ze op bezoek te gaan bij een bijzonder kasteel - niet om te kopen, maar vanwege een stukje geschiedenis. Château de Meillant, zoals het imposante optrekje heet, zou namelijk zomaar eens van de voorouders van Martien kunnen zijn geweest.

De familie wordt warm ontvangen door de markies van het kasteel. Eenmaal binnen beginnen ze direct te speculeren over een eventuele erfelijke connectie. "Als je hier zit, heb je dan het gevoel dat je hier al een keer bent geweest?", vraagt Maxime aan haar vader. Hij beaamt dit. "Ik heb dat altijd al gehad. Bij mij zit het namelijk in beide families."

Blauw bloed

De sprong van 'Meillant' naar 'Meiland' lijkt natuurlijk een beetje ver gezocht, maar Martien komt wel met extra bewijs voor zijn theorie. "Mijn vader heette Meiland - Meillant", legt hij uit. "Dus die voorouders hebben hier ook wat mee te maken."

En ook aan de andere kant van de familie zit een adellijke lijn. "Mijn moeder was een Duivenvoorder. En je hebt in Voorschoten kasteel Duivenvoorde, dus dat is ook voorfamilie van mij. Dat blauwe bloed zit ergens nog in mij", aldus Martien. Op de vraag of hij daadwerkelijk van adel is, reageert hij dan ook duidelijk: "Dat straal ik toch uit, vind je niet?" Ha!

Verkoop van Code Rosé

De familie mag in Chateau Meiland En Route dan wel weer op zoek zijn naar een nieuw optrekje, maar met de verkoop van hun eigen pension Code Rosé wil het nog niet echt vlotten. Al kan daar nu zomaar eens verandering in komen! De vraagprijs werd met twee ton verlaagd, en volgens Martien is er een serieuze koper in de running om het pension over te nemen. “Die heeft ook de cijfers opgevraagd bij Erica. Dat is nu allemaal doorgestuurd, dus we wachten af”, vertelt hij aan Shownieuws.

Of hij zich drukt maakt over de verkoop? “Moet je luisteren, al duurt het een jaar. Zo zij dat. Mijn vader en moeder zeiden altijd over huizen verkopen: ‘Uiteindelijk wordt altijd alles verkocht.’ De koper is al bekend, maar niet bij ons”, aldus Martien.

Celebrity
  • Chateau Meiland En Route, Vriendin
  • NL Beeld