Maakt het leven mooier

Stop the press: 'Céline Dion en Lady Gaga zingen duet bij opening Spelen'

Amerikaanse media weten het zeker: Céline Dion gaat op de Olympische Spelen haar grote comeback maken.

De geruchten gingen al langere tijd rond, maar volgens entertainmentsite TMZ is het nu zeker: Céline Dion zal samen met Lady Gaga optreden tijdens de opening van de Olympische Spelen. En dat is bijzonder nieuws, want het gaat al langere tijd niet goed met de zangeres.

Openingsduet Olympische Spelen

De afgelopen dagen werden Céline Dion en Lady Gaga afzonderlijk van elkaar gespot in Parijs, de stad waar de Spelen dit jaar plaatsvinden. Dat riep de nodige speculaties op: zouden de twee samen een performance gaan geven bij de openingsceremonie van het evenement?

Inmiddels hebben betrouwbare bronnen aan TMZ weten te vertellen dat zo'n optreden inderdaad op de planning staat. Volgens de bronnen zouden Céline en Lady Gaga het nummer La vie en rose ten gehore gaan brengen als openingsnummer op de Olympische Spelen. Sterker nog, journalist Thierry Monroe laat weten dat de zangeressen het nummer inmiddels al samen gerepeteerd hebben. Céline zou hierbij een glamorous zwart met roze veren-cape van Dior hebben gedragen. Klinkt als de perfecte outfit voor la diva!

La vie en rose

Voor nu is het nog maar even afwachten hoe het optreden eruit komt te zien. Maar, we kunnen ons al wel een beetje inbeelden hoe het zal klinken: zowel Céline als Lady Gaga hebben het nummer namelijk al in hun repertoire zitten. Dat kán alleen maar prachtig worden, non?

Ziekte

Voor Céline Dion zou dit weer haar eerste optreden zijn sinds ze bekend maakte te lijden aan het stiff-person-syndroom. Dankzij deze zeldzame neurologische aandoening kampt de zangeres met veel pijn, en was ze al een hele poos niet op het podium te zien. “De afgelopen jaren zijn een enorme uitdaging voor mij geweest”, zei ze er eerder over in een persbericht. “Vanwege de reis van het ontdekken van mijn aandoening naar leren om ermee te leven en om te gaan, maar het mij niet te laten definiëren.”

De Canadese besloot zelfs een openhartige documentaire te maken over zowel haar succesvolle carrière als ook de gezondheidsproblemen. “Nu ik mijn carrière als optredend artiest weer probeer op te pakken, realiseer ik mij hoeveel ik het gemist heb om mijn fans te zien”, aldus de zangeres. “Tijdens deze afwezigheid besloot ik dat ik dit deel van mijn leven wilde vastleggen om bewustzijn te creëren over deze onbekende aandoening en om daarmee anderen te helpen die deze diagnose ook hebben gekregen.” De documentaire I Am: Celine Dion is te zien op Prime Video.

Bron: De Telegraaf, TMZ, X | Beeld: NL Beeld