Glamour met een knipoog

Hoofdrolspeelster Keoma Aidhen over Moulin Rouge! de Musical: 'Een droom is werkelijkheid geworden' 

Move over Nicole Kidman, hier is Keoma Aidhen! De musicalster (31) leeft haar droom met een hoofdrol in de Nederlandse Moulin Rouge! De Musical. "Ik heb inspiratie opgedaan in Parijs, en in de nachtclub zelf."

Hoofdrolspeelster Keoma Aidhen over Moulin! Rouge de Musical

Een wereld vol schoonheid en romantiek, van opwinding, drama en overdaad... Moulin Rouge!, de revolutionaire film van Baz Luhrmann, is au moment te zien als mash-up musical in het Utrechtse Beatrix Theater. In de nieuwe Nederlandse musical worden de hoofdrollen vertolkt door Keoma Aidhen (Satine), Martijn Noort (Christian) en Carlo Boszhard (nachtclubeigenaar Harold Zidler). Met Keoma deed Beau Monde een spetterende shoot. Het gevoel van de belle époque, maar dan in het nu.

Droom die uitkwam

Het krijgen van de hoofdrol in Moulin Rouge! De Musical was voor Keoma een droom die uitkwam. De actrice weet nog goed hoe ze die mijlpaal gevierd heeft. "Met taart en alcoholvrije cocktails. En dat heel vaak. Steeds was er weer een andere vriend, vriendin of familielid die met me wilde proosten. Ik kreeg heel veel enthousiaste reacties, iedereen wist hoe graag ik deze rol wilde hebben. Satine is een zeer veelzijdig karakter. Een droom is werkelijkheid geworden."

Keoma Aidhen voor Beau Monde

Ontsnappen aan het dagelijks leven

Keoma herkent zich goed in Satine, haar personage in de musical. "De grote liefde voor haar inner circle, de door haar gekozen familie, is iets wat we delen. Ze geeft zoveel om hen, dat ze alles op alles zet om de nachtclub te redden. Voor mij zijn familie en vrienden ook alles. Verder voelen we ons allebei thuis op het toneel. Ik wilde al op mijn vierde dit vak in. Het is heerlijk om in het theater te ontsnappen aan het dagelijks leven.”

Keoma Aidhen voor Beau Monde

Toch ziet ze er ook duidelijke verschillen tussen haarzelf en het personage. "Haar liefdesleven is dramatisch, terwijl het mijne superstabiel is", vertelt Keoma. "Ik ben al vijfenhalf jaar samen met mijn vriend, Salvo Maione, die ook musicalacteur is. Hij is de liefde van mijn leven. Of hij op Christian lijkt? Totaal niet. Hij is Italiaans en lijkt meer op de tangodanser Santiago!"

De magie van Parijs

Moulin Rouge! speelt zich natuurlijk af in Parijs, en voor Keoma heeft deze stad een speciale betekenis. "Mijn eerste baan was in Parijs, ik heb er toen een maand gewoond. Het is een fascinerende stad; filosofisch, poëtisch, met prachtige architectuur. Tegelijkertijd is het ook een ongepolijst oord met een rauw randje. Ik hou van dat contrast. Vlak voor we begonnen met de repetities ben ik er nog geweest, inspiratie opdoen. Ik heb toen ook de Moulin Rouge bezocht. Echt geweldig."

Of ze toen ook tot diep in de nacht in de kroonluchters heeft gehangen? "Nou, het was een magische avond, maar ik ben niet heel erg van de nachtclubs", lacht Keoma. "Ik ben gewoon geen feestbeest. Ik zit liever op een terras met thee en heerlijke patisserie dan dat ik in een club in de lampen hang."

Keoma Aidhen voor Beau Monde

Kers op de taart

Als er iets is dat Moulin Rouge! kenmerkt, dan zijn het wel de spectaculaire outfits. "Het zijn de mooiste kostuums die ik voor een voorstelling heb mogen dragen", vindt Keoma. "Er zitten nachtclubkostuums bij, zonder te naakt of te sexy te zijn. Sommige pakjes zijn suggestief, maar nergens ordinair. Ik draag tijdens de voorstelling maar liefst veertien verschillende outfits. Mijn favoriet is een rode velours jurk met lange handschoenen."

Maar ook haar bijzondere band met tegenspeler maakt deze rol extra speciaal. "Wij kennen elkaar al jaren! Hij is een van de beste vrienden van mijn vriend, zij hebben samen in Wicked gespeeld in Duitsland. Dat ik deze droomrol mag spelen naast hem is de kers op de taart."

Dit artikel is onderdeel van een groter interview met hoofdrolspelers uit Moulin Rouge! de Musical. Te lezen in Beau Monde 10 2024, tot 5 november in de winkels. In deze heerlijke editie spreken we met onder andere Katja Schuurman, Daphne Deckers, Everon Jackson Hooi en Tatum Dagelet. Haal 'em nog snel in huis!

Celebrity
  • Fotografie: Dario & Misja | Styling: Martine Reurings | Visagie: Marloes Bovelander