Glamour met een knipoog

Met deze tips schitter jij in een outfit à la Moulin Rouge!

Corsetten, burlesque, petticoats, chique jurkjes, kanten kleding, hoedjes, panty’s, mantelpakjes en rode lippen - Moulin Rouge! staat bekend om de extravagante outfits. Wij zochten uit hoe je zelf kunt pronken met een outfit à la Moulin Rouge!

Moulin

Moulin Rouge! weerspiegelt een magische wereld versierd met veren, ruches, pailletten en strass-steentjes! De show dankt zijn bekendheid - naast het meeslepende liefdesverhaal - dan ook aan de iconische outfits. De kenmerkende Franse Can Can-jurk bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een petticoat, slipje en korset. Kousen, een veren hoofdtooi en enkellaarsjes maken de outfit compleet.

Iconisch

Moulin Rouge-kostuums staan ​​bekend om hun veren en hoofdtooien. Deze iconische stukken zijn meer dan alleen een accessoire - ze belichamen de Franse glamour op het internationale toneel. Miss Maëva Coucke vertegenwoordigde Frankrijk op de Miss Universe-wedstrijd bijvoorbeeld in een prachtig Moulin Rouge-kostuum, volledig gemaakt van Swarovski-kristallen en veren.

Mine Vergès, die sinds de jaren zestig in Parijs werkt, bedenkt en ontwerpt de spectaculaire outfits voor het Parijse podium. Aandacht voor detail is van cruciaal belang, aangezien elk stuk tussen de 10 en 280 uur werk vergt. Wow!

Swarovski

Moulin Rouge! doet een beroep op couturehuizen om prachtige looks met sieraden te creëren. In het bijzonder worden Swarovski-kristallen gebruikt voor de unieke, prachtige handgemaakte stukken.

Outfit à la Moulin Rouge

Goed. Swarovski en veren, dus. Maar er zijn meer accessoires en kledingstukken die de Moulin Rouge-spirit weerspiegelen. Één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze zijn chique, uitbundig en glamoureus. Denk aan (kanten) handschoentjes, een hoofddeksel (met veren of kwastjes!), een halsketting, kousen, geplooide rokken of een avondjurk. Een paar hoge hakken mogen uiteraard niet ontbreken, net zoals de befaamde red lips. Versieringen zoals pailletten en diamanten? Bien sûr!

Sterren zoals Olga Yermoloff, Victoria Koblenko, Nurlaila Karim, Monica Geuze en April Darby gaven een prachtig voorbeeld bij de première van de Nederlandse voorstelling die vorige week plaatsvond.

Moulin Rouge! is genieten van een onvergetelijke show die je meeneemt naar een van de beroemdste Parijse nachtclubs met voortreffelijke outfits. Hét moment om zelf te pronken met veren, diamanten en geplooide rokken!

Fashion
  • Moulin Rouge, Vogue
  • NL Beeld / Patrick van Emst / Arjo Frank