Maakt het leven mooier

Première Moulin Rouge! verzorgt onvergetelijke avond: 'Extravagant, levendig en adembenemend'

Gisteravond ging de musical Moulin Rouge! groots in première in het Beatrix Theater in Utrecht, en dat was een daverend succes. Het decor van de bruisende Parijse nachtclub was fenomenaal.

Moulin Rouge

Moulin Rouge! dompelt je onder in de extravagante, bruisende wereld van de Parijse nachtclub. Met een sublieme cast, een hoop flamboyance, extravagante kostuums en een fenomenaal decor, was de première van de theatershow een waar spektakel. "De hele productie wordt gedragen door een krachtig ensemble dat een enorme energie op het toneel brengt", schrijft Musicalweb.

Iconische nachtclub

De musical vertelt het meeslepende verhaal van Christian, een jonge dichter die zijn hart verliest aan de oogverblindende Satine. De iconische nachtclub in Parijs, Moulin Rouge, is een magische plek waar bohemiens zich in 1900 lieten meevoeren door extravagant vermaak. Harold Zidler, de eigenaar van de weelderige nachtclub, verwacht van Satine dat ze de rijke en machtige Hertog van Monroth tevredenstelt, omdat het fortuin van de hertog cruciaal is voor het voortbestaan van de Moulin Rouge. Harold wil over lijken gaan om de club te redden. Een verhaal waarin hartstochtelijke liefde en verlangens centraal staan.

Acteerwerk

De hoofdrollen van Satine en Christian worden gespeeld door goede vrienden Keoma Aidhen en Martijn Noort. Hoe ze samen zorgen voor een dynamisch stuk? "Wij kenden elkaar al en vinden elkaar gelukkig heel aardig, dus Martijn en ik hebben een klein beetje een voorsprong”, vertelden ze aan Story. Martijn speelde eerder in grote producties zoals Rock of Ages, Mamma Mia! en Wicked. "Het is verbluffend hoe de stem van de acteur, die jarenlang in Duitsland werkte en nu zijn Nederlandse debuut maakt, elk lied aankan, van Elton John tot The Police", aldus De Telegraaf.

Carlo Boszhard, die na vijftien jaar weer op het toneel staat, steelt de show als de flamboyante Harold Zidler. De Hertog van Monroth wordt vertolkt door Nino Ruiter. "Ruiter geeft zijn personage een duistere, maar fascinerende diepgang", schrijft Musicalweb.

Mash-ups en herinterpretaties

Aan muziek geen gebrek, in de extravagante musical. Verwacht Lady gaga, Rihanna, Katy Perry en Beyoncé, gespeeld door een live orkest, en voortreffelijke solostukken van Keoma en Carlo. Net zo voortreffelijk zijn de kostuums: stijlvol, uitbundig en sensueel.

Een aanrader voor iedereen die zich onder wil dompelen in de extravagante wereld van het Parijse nachtleven waar alles mogelijk lijkt! "Het is moeilijk verdedigbaar dit jaar een andere voorstelling dan Moulin Rouge! te belonen met de Musical Award voor beste ensemble", aldus De Telegraaf. Moulin Rouge ging in 2019 in première op Broadway en speelt daar nog steeds. Inmiddels is de musical ook uitgevoerd in landen als Duitsland, Australië en Zweden.

Entertainment
  • Story, de Telegraaf, Musical Wereld
  • NL Beeld