Maakt het leven mooier

Hoe leuk: musical over prinses Beatrix is in de maak

De musical neemt het publiek mee langs alle bijzondere gebeurtenissen in haar leven.

Heugelijk nieuws voor musical- en royaltyliefhebbers: prinses Beatrix krijgt een eigen musical! Productiehuis MediaDome laat weten druk bezig te zijn met een voorstelling over het leven van onze voormalig koningin.

Beatrix de Musical

Uit het immense succes van series als The Crown en Máxima is wel gebleken: het leven van de koninklijke familie is uitstekend materiaal voor drama en entertainment. En die trend lijkt zich voort te zetten in de musicalwereld, want productiehuis MediaDome maakt vandaag bekend gestart te zijn met een musicalproductie over Beatrix. "In Beatrix de Musical wordt het publiek meegenomen in alle aangrijpende gebeurtenissen in haar leven onder de kroon en situaties binnen de muren van het paleis", aldus de makers.

We zullen helaas nog wel even geduld moeten hebben, want Beatrix de Musical gaat vanaf najaar 2026 in première. Wel deelt MediaDome alvast even een kleine teaser van de productie:

Locatie

Producenten Alex Mensen en Okke Verberk vertellen trots te zijn deze productie te mogen gaan maken. “We lopen al jaren met dit unieke idee rond. Anderhalf jaar geleden zijn we gestart met het zoeken naar een geschikte locatie waar we de musical groots en spectaculair op kunnen zetten, en deze hebben we gevonden.” Voor de productie wordt namelijk een nieuw theater gebouwd in een bestaande hal in de buurt van Eindhoven.

Máxima

Of Bea zelf ook in de rij gaat staan voor een ticket? Dat is nog maar de vraag. Het zou ons in ieder geval niet verbazen als ze toch een beetje afstand bewaart van de productie - net als Máxima doet met de Videoland-serie over háár leven. Op de vraag of zij hiernaar zou gaan kijken, antwoordde onze koningin namelijk ooit: "Ik denk het niet. Ik heb het boek ook niet gelezen, en met alle respect voor de makers en ook voor de schrijfster – het zal vast van hoge kwaliteit zijn – maar ik vind het heel raar om over mijzelf te lezen." En daar kunnen wij ons ook wel iets bij voorstellen!

Bron en beeld: MediaDome