Dit is de verrassende lievelingsmaaltijd van prinses Beatrix

Geen bijzonder culinair hoogstandje voor de prinses.

Altijd al benieuwd geweest wat de koninklijke familie zoal op tafel tovert voor het diner? Dat is minder luxe dan je misschien verwacht. Zo houdt prinses Beatrix van simpel eten, vertelt gravin Eloise van Oranje.

Broccoli met rijst en kip

In het onlineprogramma Samen Cheffen van foodinfluecer Daan van der Lecq weidt de gravin uit over de eetgewoontes van de koninklijke familie. Met een oma die van simpel eten houdt en een moeder die, naar eigen zeggen, niet heel goed kan koken, zijn die eetgewoontes helemaal niet zo weelderig als we misschien vermoeden. Het favoriete eten van prinses Beatrix? Dat is gewoon broccoli met rijst en kip, vertelt Eloise.

Ondanks haar voorkeur voor simpele kost, pakt prinses Beatrix tijdens de feestdagen wél uit. “Bij m’n oma thuis vieren we kerst. Heel erg lekker eten inderdaad. Mijn oma is best wel van het simpel eten, maar wel gewoon goed gemaakt. Met Kerst is het wel iets meer fancy“, aldus Eloise.

Nostalgie

In Samen Cheffen maken Eloise en Daan wentelteefjes, en daar heeft Eloise warme herinneringen aan. Vroeger maakte haar moeder prinses Laurentien het zoete ontbijtje namelijk elke zondag. “We doen eigenlijk elke zondag brunch, met z’n vijven: m’n broertje, zusje en m’n ouders. Vroeger, omdat mijn ouders altijd druk waren met werk en we hadden allemaal ons eigen drukke leven, dan was het op zondag even samen komen om dingen te bespreken, geen telefoons, niks. Mijn moeder zegt dat ze niet kan koken, behalve deze wentelteefjes die ze echt geweldig maakt”, aldus de gravin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daan van der Lecq (@chefvanderlecq)

New York

Momenteel vertoeft Eloise in New York. Ze loopt stage in the Big Apple voor haar studie aan de hogere hotelschool. De ‘gravinfluencer’ geniet hier van een leven zonder al te veel publiciteit. Daar keek ze enorm naar uit. “Op straat is het logisch dat mensen elkaar even aantikken. Als iemand langer staart, vind ik het ongemakkelijk”, legt ze uit. “Dan denk ik: herken je me? Daar ben ik me continu van bewust en dat gevoel wil ik graag kwijt.” En het lijkt erop dat het avontuur haar verwachtingen waarmaakt!

Bron: Vorsten, Instagram @eloisevanoranje | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws