Op naar Malmö: Joost Klein vertrekt naar het Eurovisie Songfestival

'Iemand gaat sowieso twaalf punten geven', vertelt de zanger lachend op Schiphol.

Vandaag is het dan ein-de-lijk zo ver: Joost Klein is in het vliegtuig naar Malmö gestapt, waar hij Nederland zal gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Voor de camera’s op Schiphol doet hij nog een laatste onthulling over zijn act.

Repetities

Op 9 mei zal Joost optreden in de tweede halve finale van het songfestival, en hopelijk een plekje bemachtigen in de finale op 11 mei. Maar voor het zover is, moet er uiteraard nog eerst gerepeteerd worden. De eerste repetities zijn al van start, en Joost zal dinsdag voor het eerst op het podium staan om zijn nummer Europapa te oefenen.

Ondanks dat de repetities niet toegankelijk zijn voor publiek, verschijnen er altijd wel sneak peeks van de acts op de sociale mediakanalen van Eurovision. Joost zelf is daar alleen niet zo blij mee. “Nou ja, kijk, je gaat ook niet bij een goochelaar de repetities filmen toch?”, liet hij op Schiphol weten aan NU.nl. Volgens de zanger kunnen we in ieder geval ‘magie’ verwachten tijdens zijn optreden.

Vertrouwen

Hoe zijn act er verder precies uit gaat zien, blijft helaas nog wel even geheim. Maar één ding is zeker: Joost zelf heeft er het volste vertrouwen in! “Nou ja, iemand gaat sowieso twaalf punten geven. Kom op, dat is the bare minimum“, zegt hij lachend. “Mijn doel was – ik heb vanaf het begin gezegd twelve points. Dat is waarvoor ik ga. Ja prima, joh.”

Het vertrouwen van Joost is gelukkig absoluut niet misplaatst. Op dit moment staat Nederland namelijk op de 3e (!) plek in de bookmakers, met een winkans van 13%. De tweede plek gaat momenteel naar Kroatië, en bovenaan de lijst staat Zwitserland. Spannend!

Bookmakers

Nu kunnen we toch echt gaan aftellen naar de grote show, waar de zanger ons land gaat vertegenwoordigen met zijn lied Europapa. Dit nummer combineert nineties party-invloeden met elementen van dj Paul Elstak en een vleugje nostalgie. Het is een eerbetoon van Joost aan zijn vader, die hij op jonge leeftijd verloor.

Met dit opvallende nummer én Joosts aanstekelijke enthousiasme, kan het haast niet anders dan dat we die halve finale moeiteloos doorkomen. Joost Klein, droom groot!

Bron: NU.nl, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws