Glamour met een knipoog

Even spieken: waar spenderen William en Kate de herfstvakantie?

De komende twee weken hoeven we geen grote verschijningen van William en Kate te verwachten. Het paar geniet namelijk van een welverdiende herfstvakantie met hun kroost. Maar als je talloze paleizen en een schier oneindig reisbudget tot je beschikking hebt, waar spendeer je zo'n vakantie dan? Nou... dichter bij huis dan je wellicht zou verwachten!

Prins William, prinses Kate, prins George, prinses Charlotte en prins Louis op een handout-foto van 9 september 2024.

Ze mogen dan het kroonprinselijk paar van het Verenigd Koninkrijk zijn, prins William en prinses Kate zijn als het op de opvoeding aankomt lekker gewoon gebleven. En dat betekent dat zij de schoolvakanties zoveel mogelijk met hun kinderen doorbrengen. Nu de prestigieuze school van hun kroost tijdelijk de deuren gesloten heeft voor de half term, zijn de Waleses gezellig met z'n allen de hort op!

Herfstvakantie

Afgelopen vrijdag was het tijd voor vrijheid, blijheid voor de leerlingen van de exclusieve Lambrook School, want toen begon hun herfstvakantie! Onder die leerlingen bevinden zich ook drie heel bekende gezichten: prins George, prins Charlotte, en prins Louis.

Even niet meer in de schoolbanken, maar lekker met papa en mama genieten van het najaar – net zoals hun klasgenootjes. Speciaal hiervoor zorgen Wills en Catherine er altijd voor dat zij hun drukke royal schema's even op pauze zetten tijdens de schoolvakanties.

Bestemming

Maar wáár spenderen zij hun herfstvakantie? Dat is niet helemaal duidelijk. Vaak wordt er vanwege de veiligheid op voorhand niets gedeeld over de reisbestemming van de verschillende royals.

Toch kan er wel gegist worden naar hun locatie. Zo is het bekend dat zij erg van hun vrije tijd kunnen genieten te Anmer Hall, hun huis in Sandringham. Royalty-kenner Rhiannon Mills van Sky stelde over dit optrekje: "Ze kunnen er ravotten op het strand, in de bossen...Het is er prachtig, en ze worden er niet lastiggevallen. Ze zijn gewoon onderdeel van het meubilair daar. Mensen vinden het geweldig dat ze onderdeel van de gemeenschap zijn, en ze laten hen gewoon met rust. Daarom vinden ze (de Waleses, red.) het daar zo heerlijk."

Anmer Hall in de steigers in 2013. (Beeld: NL Beeld)

Anmer Hall was een gift van Queen Elizabeth, die het stulpje in 2013 cadeau deed aan haar kleinzoon. Er moest toen flink wat verbouwd worden aan het landhuis, maar al die moeite lijkt het meer dan waard geweest te zijn.

Tussen 2015 en 2017 was Anmer Hall hun permanente onderkomen, daarna is het riante landhuis altijd een favoriete getaway locatie gebleven. Zo brengen de Waleses hier regelmatig hun vakanties en weekenden door, en maakten ze dankbaar gebruik van Anmer Hall om zich af te zonderen tijdens de pandemie.

Gewoon gezin

Waar de Waleses ook mogen zijn: het is duidelijk dat William en Kate zich vol overgave storten op hun ouderlijke duties. Deze én komende week blijven de agenda's van het kroonprinselijk paar leeg, zodat zij zich lekker kunnen richten op hun kroost.

In het verleden werden de Prince en Princess of Wales wel eens gespot terwijl zij een snelle boodschap bij de buurtsuper deden, of terwijl zij genoten van de natuur tijdens een fietsritje door de omgeving van Anmer Hall.

Op 4 november worden George, Charlotte en Louis terug in de schoolbanken verwacht, dus ze hebben nog even de tijd!

Royalty
  • Hello! Magazine, The Week UK
  • NL Beeld / PA Images