Glamour met een knipoog

Prinses Kate deelt zeldzame ontroerende boodschap: 'Ik stuur liefde, kracht en hoop'

De prinses van Wales deelt een ontroerend bericht ter gelegenheid van Baby Loss Awareness Week. Haar boodschap valt samen met de 'Wave of Light', het hoogtepunt van de Baby Loss Awareness Week, waarbij mensen over de hele wereld kaarsen aansteken om steun te betuigen aan vrouwen die een kindje zijn verloren.

Prinses Kate bij emotionele bijeenkomst

Prinses Kate deelt elk jaar een bericht om de 'Wave of Light' te herdenken en steun te betuigen aan alle vrouwen die het verdriet rondom het verliezen van een kindje hebben ervaren. Vorig jaar deelden zij en haar man, Prins William, ook al een prachtige boodschap: "Neem even de tijd deze #BabyLossAwarenessWeek om na te denken over al diegenen die getroffen zijn door zwangerschap en babyverlies."

Liefde, kracht en hoop

Dit jaar deelde Kate een afbeelding van een 'Wave of Light' kaars en schreef: “Baby Loss Awareness Week is zo’n belangrijk moment om degenen te steunen die de verwoesting van het babyverlies hebben ervaren. Ik stuur liefde, kracht en hoop naar iedereen die hierdoor getroffen wordt. #WaveofLight C." Een prachtige boodschap van de prinses!

Persoonlijke ervaring

Een aantal leden van de Britse koninklijke familie hebben zelf helaas ook ervaring met het verliezen van een kindje, waaronder de hertogin van Edinburgh die in 2001 een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kreeg. Haar echtgenoot, Prins Edward, zei destijds tegen verslaggevers buiten het ziekenhuis: "Het is duidelijk een zeer traumatische tijd waar mijn vrouw doorheen gaat… Het is het meest pijnlijke wat iemand kan ondergaan."

Sophie reageerde later: "Het is een behoorlijk traumatische ervaring. Naarmate de pijn afneemt, zal de verlichting toenemen. Ik wil mijn dank uitspreken aan het hele medische team dat fantastisch werk heeft verricht, zo snel heeft gereageerd en de zaken zo professioneel heeft afgehandeld".

Inmiddels zijn de twee trotse ouders - op 8 november 2003 werd Lady Louise geboren en vier jaar later kwam hun zoon James, de nieuwe graaf van Wessex, ter wereld.

Trieste boodschap

Ook Zara Tindall en Meghan Markle deelden hun ervaring met een miskraam. Meghan deelde het trieste nieuws zelfs in een open brief aan de New York Times met de titel 'The Losses We Share'.

Ook namens Beau Monde wensen we alle vrouwen die een kindje hebben verloren heel veel liefde en kracht toe!

Royalty
  • The Mirror, HELLO!, Daily Express
  • NL Beeld