Glamour met een knipoog

Britse roddelpers weet het zeker: 'Meghan en Harry gaan richting een scheiding'

Er gaan al langer geruchten dat Harry en Meghan last zouden hebben van wat trouble in paradise. En nu de twee de laatste tijd vaak hun eigen weg gaan, worden de verhalen alleen maar verder aangewakkerd. Maar wat moeten we hiervan geloven?

meghan en harry

Nu er over de tumultueuze relatie van Charlene en Albert al even weinig juice te melden valt, heeft de roddelpers hun pijlen gericht op een nieuw koninklijk koppel. Ook tussen Meghan en Harry zou het momenteel namelijk niet goed gaan. Volgens de Britse tabloid The Mirror vrezen vrienden van het stel zelfs voor een breuk tussen de twee.

Eigen weg

Oke, toegegeven: Haz en Megs verschenen de afgelopen tijd vaak solo in het openbaar. En ook de keuze van Harry om zijn 40e verjaardag met zijn vrienden te vieren in plaats van zijn vrouw, is enigszins opvallend, maar dat betekent natuurlijk niet dat we daar direct een conclusie aan kunnen hangen. Al doen ze dat in Engeland wel.

Zo zou de krant Mirror gesproken hebben met een aantal bezorgde vrienden van het stel. "De laatste tijd groeien ze steeds meer uit elkaar", vertellen zij. "Het is niet alleen voor hun werk dat ze steeds vaker alleen op pad gaan, maar ook in hun privéleven. Dat Harry zelfs zijn verjaardag zonder Meghan heeft doorgebracht, heeft ons allemaal ongerust gemaakt. In plaats daarvan ging hij op een wandeltocht en naar het café met vrienden."

Bovendien schijnt de hertogin tegenwoordig maar zelden tijd door te brengen in hun huis in Montecito, wat betekent dat Harry daar hele dagen alleen zit. De prins zou zelfs sikkeneurig in zijn eentje gespot zijn in een café. En tja, als een vage, anonieme bron zoiets aan de roddelpers meldt, dan moet het wel waar zijn, non?

Proefscheiding

Roddelblad RadarOnline gaat nog een stapje verder, en beweert dat de twee zelfs bezig zouden zijn met een proefscheiding. "Ze groeien al een tijdje uit elkaar,” zou een insider verteld hebben. "Harry’s verlangen om terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk, waar zijn oude drinkmaatjes zijn, en zijn hoop om weer in het comfortabele leven van de Koninklijke Familie opgenomen te worden, legt een zware druk op hun huwelijk."

"Hij heeft een hekel aan hun pogingen om beroemd te worden via Netflix en Spotify, die uiteindelijk niet gelukt zijn en hen voor gek hebben gezet. En hij begint Engeland te missen", vervolgt deze anonieme bron. Het leven in LA, dat volgens de insider draait om 'sapjes en yoga', zou eigenlijk niet bij de Engelse prins passen. "Het feit dat hij zijn eigen activiteiten en tours doet, zonder Meghan, is het eerste teken dat ze een ‘proefscheiding’ hebben, terwijl ze de vervolgstappen proberen uit te zoeken."

Solo business trips

Prins Harry reisde de afgelopen twee weken solo de wereld over, en bezocht verschillende evenementen in Londen, New York en Zuid-Afrika. Meghan zou aanvankelijk ook op de gastenlijst hebben gestaan voor één van zijn Amerikaanse evenementen, maar schitterde door afwezigheid. Ze zou zich niet goed hebben gevoeld en meldde zich ziek. Zelf ging de hertogin ook in haar eentje op pad, en bezocht ze het Children’s Hospital Gala in Los Angeles.

Dit alles betekent natuurlijk niet dat er direct reden is tot paniek. Wat ons betreft is het alleen maar gezond om als koppel ook af en toe lekker je momentjes alleen te pakken, en dat geldt ook voor de Duke and Duchess. Bovendien leert de ervaring ons dat we dit soort berichten meestal niet te serieus moeten nemen, want hoe vaak komt de pers niet met spannende verhalen die uiteindelijk nergens op blijken te slaan? Wij nemen het in ieder geval met een flinke korrel zout.

Royalty
  • BN De Stem, The Mirror
  • NL Beeld