Glamour met een knipoog

Oeh! Alles wat je wilt weten over Meghan Markle's verlovingsring

De verloving van Prins Harry met Meghan Markle in november 2017 was een romantische en intieme gelegenheid, met de perfecte ring. Tijdens een BBC-interview onthulde de hertog van Sussex ooit dat hij het aanzoek had gedaan op een rustig avondje thuis, terwijl Meghan haar befaamde kip aan het braden was.

Meghan Markle's verlovingsring

Een paar jaar later deelt Harry meer details over de verloving in Spare. Zo vertelt hij dat hij onverwachts een fles champagne had geopend en "elektrische kaarsen rond de deken had gezet" in hun tuin van Nottingham Cottage. Hij "wilde dat het zou lijken op Botswana, waar ik in eerste instantie aan dacht als plek voor onze verloving", schreef hij.

Doordachte keuze

De verlovingsring die hij voor Meghan Markle koos, was een even doordachte keuze. Harry ontwierp hem zelf met een aantal historische details die niet alleen hun relatie weerspiegelden, maar ook zijn familie-erfgoed. Een contrast met zijn broer Prins William, die koos voor de beroemde diamanten en saffieren ring van zijn moeder, prinses Diana.

Lady Di

De ring zelf heeft een kussengeslepen diamant, geschat tussen de 2,5 en 3 karaat, ondersteund door twee ronde diamanten. De stenen zijn gezet in witgoud en de hoofdband van de ring is geelgoud. Hoewel het dan geen erfstuk was, zat er wel een verwijzing naar zijn moeder in. De stenen aan de zijkant zijn namelijk afkomstig uit de persoonlijke sieradencollectie van prinses Diana.

Herinneringen

De belangrijkste steen, de kussengeslepen diamant, is nauwer verbonden met de relatie van het stel - deze is afkomstig uit Botswana, waar het duo hun eerste vakantie samen beleefde. Harry vertelde dat hij op die plek besloot dat hij met haar wilde trouwen. "Ik denk dat ik drie, misschien vier weken na onze eerste date erin slaagde haar over te halen om naar Botswana te komen", onthulde de prins. "En we kampeerden met elkaar onder de sterren... ze kwam vijf dagen met me mee, wat absoluut fantastisch was."

De hertog van Sussex koos voor een geelgouden band, naar verluidt de favoriet van zijn vrouw, van Cleave & Company, de vaste juwelier van wijlen koningin Elizabeth.

Van onschatbare waarde

David Allen, een expert van 77 Diamonds, vertelde ten tijde van de bruiloft van het echtpaar in 2018 dat "een ring van deze maat en kwaliteit zou beginnen bij een waarde ongeveer £50.000, maar met het gebruik van de diamanten van wijlen prinses Diana als zijstenen is deze ring van grote, onschatbare waarde."

Meghans trouwring had overigens ook een sentimenteel achtergrondverhaal. De effen gouden ring is geschonken door wijlen koningin Elizabeth en is gemaakt van puur Welsh goud van Cleave & Company. Dat zijn niet zomaar juweeltjes!

Royalty
  • HELLO!, Beau Monde archief
  • NL Beeld