Maakt het leven mooier

Prins Harry over Diana: 'Dit had ze verschrikkelijk gevonden'

De Duke of Sussex gaf maandagmiddag een bijzondere speech. Daarin vertelde hij openhartig over zijn moeder, wijlen prinses Diana, en onthulde hij hoe het vaderschap zijn eigen leven veranderd heeft.

Prins Harry over Diana

Prins Harry hield in Londen een emotionele toespraak tijdens een bijeenkomst van Halo Trust, de organisatie waar zijn moeder, prinses Diana, zich tot haar overlijden in 1997 voor inzette. Al jaren zet Harry zich in voor dit fonds, vastberaden om het belangrijke werk van zijn moeder voort te zetten.

Halo Trust

Halo Trust heeft als doel om landmijnen en ander oorlogstuig dat in voormalige oorlogsgebieden is achtergebleven op te ruimen. Lady Di werkte altijd nauw samen met de organisatie. Dit leidde ook tot de wereldberoemde foto waarop de prinses door een gebied met actieve landmijnen in Angola loopt, om zo aandacht te vragen voor deze problematiek.

Diana loopt door een landmijnenveld in Angola, 1997 (Beeld: NL Beeld / PA Images)

Harry over Diana

In zijn speech tijdens de conferentie vertelde Harry ontroerd over het werk van zijn moeder. "Haar nalatenschap voortzetten is een verantwoordelijkheid die ik ongelooflijk serieus neem." Hij vervolgt: "Sinds mijn eerste bezoek in 2019 is er veel veranderd in mijn leven en in de wereld. In die vijf jaar ben ik voor de tweede keer vader geworden. En hoewel je geen kinderen nodig hebt om een belang te hebben in de toekomst van onze planeet, weet ik wel dat mijn moeder het verschrikkelijk zou hebben gevonden dat iemands kinderen of kleinkinderen zouden leven in een wereld die nog steeds geteisterd wordt door mijnen."

Vaderschap

Onlangs vertelde de prins ook al over de impact van het vaderschap op zijn leven. In een interview met de BBC, vlak voor zijn 40e verjaardag, zei hij: "Doordat ik vader ben geworden van twee ongelofelijk lieve en grappige kinderen heb ik een nieuw perspectief op het leven gekregen, en voel ik me meer gefocust in mijn werk. Vader zijn is een van de mooiste dingen die het leven biedt. Het geeft mij een extra drijfveer om van deze wereld een betere plek te maken." Ahw!

Ook onthulde Haz: "Ik was bang voor de dertig, maar kijk uit naar de veertig. Maar wat mijn leeftijd ook is, mijn missie blijft om door te gaan en goede dingen in de wereld te doen." Tja, zijn inzet voor het Halo Trust is dan in ieder geval een goede start van zijn 40ste levensjaar.

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld