Maakt het leven mooier

Prins Harry: 'Ik was bang voor de 30, maar kijk uit naar de 40'

Aankomende zondag vieren de Sussex'jes feest, want prins Harry wordt 40 jaar! Vlak voor zijn verjaardag geeft de prins nog een bijzonder statement aan de BBC. Daarin vertelt hij over zijn verjaardagsplannen, zijn turbulente leven én zijn liefde voor zijn kinderen, Archie en Lilibet.

Prins Harry: 'Ik was bang voor de 30, maar kijk uit naar de 40'

In aanloop naar zijn 40e verjaardag doet de Britse prins Harry een boekje open over zijn leven. Aan BBC vertelt hij uitgebreid over deze mijlpaal in zijn leven en hoe hij die gaat vieren. Bovendien onthult hij hoe zijn rol als vader van Archie (6) en Lilibet (3) hem gevormd heeft tot de persoon die hij nu is.

Verjaardag Harry

"Ik was bang voor de dertig, maar kijk uit naar de veertig", vertelt Harry aan BBC. "Maar wat mijn leeftijd ook is, mijn missie blijft om door te gaan en goede dingen in de wereld te doen."

Tja, we moeten toegeven, toen hij dertig was, zag het leven van de prins er ook volkomen anders uit dan nu. In 2014 was hij net terug van zijn tweede missie met het Britse leger in Afghanistan, en vlak voor zijn verjaardag ging het uit met zijn toenmalige vriendin Cressida Bonas. Hoe zijn toekomst eruit zou zien, was op dat moment nog een raadsel. In zijn memoire Spare onthulde hij dat die tijd een donkere periode was, waarin hij worstelde met paniekaanvallen en slapeloosheid.

Nu, tien jaar later, woont hij met zijn vrouw Meghan Markle en zijn twee kinderen in California. Dat had de prins destijds ongetwijfeld niet kunnen voorspellen!

Harry als vader

Haz zal zijn verjaardagsweekend gewoon met met zijn gezin doorbrengen. Want zijn vrouw en kinderen, die zijn alles voor hem. "Doordat ik vader ben geworden van twee ongelofelijk lieve en grappige kinderen heb ik een nieuw perspectief op het leven gekregen, en voel ik me meer gefocust in mijn werk", zegt de prins.

Hij vervolgt: "Vader zijn is een van de mooiste dingen die het leven biedt. Het geeft mij een extra drijfveer om van deze wereld een betere plek te maken." Ahw!

Archie en Lilibet

Harry en Meghan doen hun best om hun kinderen zo veel mogelijk buiten de spotlights te houden. Sterker nog, een vriend van het stel onthulde laatst dat de kids überhaupt geen idee hebben dat ze van koninklijke komaf zijn! "Die gesprekken gaan ze wel voeren als de tijd rijp is", aldus de bron. Volgens hem willen de Sussexes vooral dat Archie en Lilibet geliefd worden om wie zij zijn. "Het zijn zulke welgemanierde kinderen. Archie is lief, nieuwsgierig en speels, en Lili is vrolijk en blij."

Hoewel Meghan en Harry hun kids in anonimiteit laten opgroeien, deelde Meghan onlangs zelf ook een lieve update over haar dochtertje. Tijdens hun tour in Colombia vertelde de hertogin dat het hartstikke goed met Lili gaat. Ze probeert dan ook een goed rolmodel voor haar dochter te zijn. "Een deel van de voorbeeldfunctie die ik zeker probeer te vervullen als moeder is het aanmoedigen van onze dochter - die met haar drie jaar haar stem heeft gevonden", vertelde Meghan.

"En daar zijn we zo trots op, want zo creëren we, zoals ik al zei, de omstandigheden waarin jonge meisjes en jonge vrouwen weten dat als iemand anders hen aanmoedigt om hun stem te gebruiken en gehoord te worden, ze dat ook gaan doen. En ze zullen een andere omgeving creëren dan waarin velen van ons zijn opgegroeid.”

Royalty
  • BBC
  • NL Beeld