Maakt het leven mooier

Meghan openhartig over dochtertje Lilibet: 'Wil dat ze zich gehoord voelt'

Archie en Lilibet groeien redelijk buiten de spotlights op. Fijn voor hen natuurlijk, maar wij zijn stiekem toch benieuwd hoe het de kids van de Duke en Duchess vergaat. Gelukkig deelde Meghan onlangs nog een lieve update over dochtertje Lilibet.

Sinds Meghan en Harry zich hebben ontdaan van hun koninklijke duties en naar Californië zijn verhuisd, horen we eigenlijk maar weinig over hun kinderen. Toch delen de ouders af en toe wat korte update over hun kroost. Zo ook afgelopen weekend, toen Meghan vol trots vertelde over de 3-jarige Lilibet.

Rolmodel

Harry en Meghan werden door de vicepresident van Colombia, Francia Márquez, uitgenodigd voor een bezoekje aan het land. En daar gingen de twee maar al te graag op in, in naam van hun liefdadigheidsinstelling Archewell.

Het gaat goed met haar dochter, zo vertelde Meghan in een speech tijdens een van de bezoeken. Ze probeert dan ook een goed rolmodel voor haar dochter te zijn. "Een deel van de voorbeeldfunctie die ik zeker probeer te vervullen als moeder is het aanmoedigen van onze dochter - die met haar 3 jaar haar stem heeft gevonden", vertelde Meghan.

"En daar zijn we zo trots op, want zo creëren we, zoals ik al zei, de omstandigheden waarin jonge meisjes en jonge vrouwen weten dat als iemand anders hen aanmoedigt om hun stem te gebruiken en gehoord te worden, ze dat ook gaan doen. En ze zullen een andere omgeving creëren dan waarin velen van ons zijn opgegroeid.”

Harry en Meghan in Colombia (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

De hertogin nam in haar speech ook nog even de tijd om haar man te prijzen voor zijn rol in het opbouwen van een gelijkwaardig huishouden. Ook onthulde ze dat Archie ook feministisch wordt opgevoed, waarbij ze opmerkte dat het belangrijk is "dat jonge jongens worden opgevoed om te luisteren." Wat goed!

Initiatief voor internetveiligheid

Van 15 tot 18 augustus brachten de Duke en Duchess of Sussex een bezoekje aan verschillende plekken in Colombia. Daar bezochten ze evenementen, bedrijven en scholen, en gingen ze in gesprek met mensen over internetveiligheid en de gevaren van sociale media. Een onderwerp dat Harry en Meghan nauw aan het hart ligt: onlangs kondigden zij hun nieuwe initiatief aan, waarmee ze kinderen wegwijs willen maken in de wereld van sociale media.

In een eerder interview vertelden zij al over dit nieuwe initiatief, en over hun eigen verlangen als ouders om Archie en Lilibet te beschermen. “Ze zijn drie en vijf. Ze zijn geweldig”, zei Meghan over haar kinderen. “Het enige wat je als ouders wilt doen is ze beschermen. En we kunnen zien wat er in de digitale wereld gebeurt. We weten dat er veel werk aan de winkel is en daar willen we graag aan meehelpen.”

Bron: Nouveau, Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld