Maakt het leven mooier

'Prins Archie en prinses Lilibet hebben nog geen idee dat ze royals zijn'

Wij dachten dat het alleen in The Princess Diaries voorkwam, maar blijkbaar kan het ook in het echt: opgroeien zonder dat je weet dat je van adel bent. Naar verluidt hebben Meghan en Harry namelijk bewust besloten om hun kids niks te vertellen over hun koninklijke komaf.

'Prins Archie en prinses Lilibet hebben nog geen idee dat ze royals zijn'

Ze mogen dan in Californië wonen, maar de kinderen van Meghan en Harry zijn nog altijd belangrijke leden van de Britse koninklijke familie. Toch ziet hun leven er behoorlijk anders uit dan dat van hun neefjes en nichtje in Engeland. Want waar George, Charlotte en Louis dagelijks geconfronteerd worden met hun koninklijke achtergrond, zouden Lilibet (3) en Archie (5) überhaupt nog geen idee hebben van hun royal status.

Normale opvoeding

Een vriend van de Sussexes zou aan US Weekly verteld hebben over de opvoeding die Harry en Meghan erop nahouden. En dat gaat er eigenlijk zo normaal mogelijk aan toe. "Ze brengen de kids zelf naar school en halen ze zelf weer op, en ze zijn eigenlijk de hele dag heel actief met hun kinderen bezig."

Ook zouden de prins en hertogin hun kinderen heel bewust buiten de spotlights willen houden. "Ik denk dat iedere ouder hun kind het liefst met heel de wereld zou delen, maar zij kunnen dat gewoon niet", legt de vriend uit. "De kinderen van William bijvoorbeeld, die zijn veel beter beveiligd, ondanks het feit dat zij een openbaar leven leiden. Maar dat geldt niet voor Meghan en Harry. Ze weten ook wel dat de wereld benieuwd is naar hun kinderen, maar zolang hun veiligheid niet op orde is, zullen ze een teruggetrokken bestaan blijven leven."

Koninklijke achtergrond

En hun koninklijke achtergrond? Daar weten de kinderen nog niks van. "Die gesprekken gaan ze wel voeren als de tijd rijp is", aldus de bron. Volgens hem willen de Sussexes vooral dat Archie en Lilibet geliefd worden om wie zij zijn. "Het zijn zulke welgemanierde kinderen. Archie is lief, nieuwsgierig en speels, en Lili is vrolijk en blij."

Archie met zijn ouders in 2019. Inmiddels is hij al een heel stukje groter (Beeld: NL Beeld / PA Images)

Meghan over Lilibet

Hoewel Meghan en Harry hun kinderen dus zo veel mogelijk in anonimiteit willen laten opgroeien, deelde Meghan onlangs wel een lieve update over haar dochtertje. Tijdens hun tour in Colombia vertelde de hertogin dat het hartstikke goed met Lili gaat. Ze probeert dan ook een goed rolmodel voor haar dochter te zijn. "Een deel van de voorbeeldfunctie die ik zeker probeer te vervullen als moeder is het aanmoedigen van onze dochter - die met haar 3 jaar haar stem heeft gevonden", vertelde Meghan.

"En daar zijn we zo trots op, want zo creëren we, zoals ik al zei, de omstandigheden waarin jonge meisjes en jonge vrouwen weten dat als iemand anders hen aanmoedigt om hun stem te gebruiken en gehoord te worden, ze dat ook gaan doen. En ze zullen een andere omgeving creëren dan waarin velen van ons zijn opgegroeid.” Ahw!

Royalty
  • US Weekly
  • NL Beeld / Newspix