Maakt het leven mooier

Prins Harry keert weer terug naar Engeland: "Ik ben vereerd"

Eind september is het zover: Harry zal weer voet zetten op Engelse bodem. De prins, die momenteel in Californië woont met Meghan en de kids, vertrekt rond 30 september naar het Verenigd Koninkrijk. Daar heeft hij een bijzondere taak te vervullen.

Prins Harry keert weer terug naar Engeland: 'Ik ben vereerd'

De laatste tijd wordt er veel gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van prins Harry bij de Britse koninklijke familie. Zal er dan eindelijk een verzoening komen? Eind september keert de prins in ieder geval terug naar het Verenigd Koninkrijk, al is dat om een andere reden: hij zal aanwezig zijn bij de WellChild Awards.

Harry naar Engeland

Hij mag dan geen working royal meer zijn, maar prins Harry blijft zich nog altijd inzetten als beschermheer voor allerlei goede doelen. Al zestien jaar lang is hij verbonden met WellChild, een liefdadigheidsorganisatie die zich richt op ernstig zieke kinderen en hun families.

Op 30 september vindt er weer een award ceremonie van de organisatie plaats. Harry zal hier een award uitreiken en een toespraak geven. "We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat WellChild-beschermheer prins Harry, de hertog van Sussex, aanwezig zal zijn bij de 2024 WellChild Awards, in samenwerking met GSK, op 30 september", schrijft de organisatie van het evenement op Instagram. "De hertog zal onze inspirerende winnaars ontmoeten tijdens een receptie voorafgaand aan de ceremonie voordat hij samen met hen het hoofdevenement bijwoont."

Harry reageert

Zelf heeft de prins ook enthousiast gereageerd op deze aankondiging. In een statement laat hij weten: "Ik ben wederom vereerd dat ik dit jaar aanwezig mag zijn bij de WellChild Awards ter ere van de bijzondere moed en prestaties van kinderen met complexe medische behoeften. Deze ongelooflijke jonge mensen inspireren ons allemaal, samen met de toegewijde verzorgers, verpleegkundigen en professionals die hen onvermoeibaar ondersteunen. Het is een voorrecht om zulke buitengewone mensen te mogen onderscheiden."

Comeback in de familie

De afgelopen tijd gingen er veel geruchten rond over een mogelijke comeback voor Harry in het VK. Op zijn verjaardag gebeurde er zelfs iets opmerkelijks: voor het eerst sinds Harry is opgestapt als working royal, deelde de Britse koninklijke familie een openbare boodschap om hem te feliciteren. Was dit een klein vredeoffer richting de prins?

Kort daarvoor verschenen Harry en prins William voor het eerst in tijden samen op dezelfde gelegenheid. Volgens The Daily Mail zou dit deel uitmaken van een groter plan om Harry geleidelijk weer te laten integreren in de familie. Toch beweerde de Telegraph dat Harry juist helemáál geen interesse heeft in een terugkeer naar Engeland, en zich volledig richt op zijn toekomst in de Verenigde Staten. Ach, het blijven natuurlijk allemaal maar speculaties. Wie het nou bij het juiste eind heeft? De tijd zal het leren...

Royalty
  • De Telegraaf
  • NL Beeld