Glamour met een knipoog

Hoe prinses Kate en Meghan Markle in de voetsporen van prinses Diana treden

Meghan Markle liep over de rode loper in Los Angeles in een spraakmakende jurk die tot in perfectie was aangepast. Ze is niet de eerste koninklijke vrouw die haar look recyclet voor een tweede vertoning.

prinses Kate met recycle look

Hoewel koningin Máxima bekend staat als recycle-queen, kunnen de Britse hoogheden er ook wat van. Prinses Kate en Meghan Markle treden regelmatig in de voetsporen van prinses Diana door eerder gedragen outfits te recyclen. Meghan gaf daarvan afgelopen weekend een prachtig voorbeeld.

Levendige rode jurk

Meghan schitterde zondagavond op de rode loper in Los Angeles in een outfit die we al een keertje eerder hebben gezien. De hertogin van Sussex droeg een prachtige jurk in levendig rood, die ze combineerde met bijpassende accessoires en losse golvende haren. De hertogin droeg deze japon eerder tijdens een gala in 2021 in New York City, aan de vooravond van Veteranendag in de VS en Wapenstilstand in Groot-Brittannië.

Toen ze hem eerder aan had, had de jurk nog een grote sleep. Deze was er nu af, waardoor de japon getransformeerd was naar een nauwsluitend exemplaar.

Dat is trouwens een trucje dat meerdere leden van het koninklijk huis gebruiken, waaronder de schoonzus van de hertogin, Kate Middleton. Recentelijk kooos Kate ervoor om een ​​Jenny Packham-ensemble te upcyclen voor Trooping the Colour. Aan de outfit, die ze voor het laatst droeg in 2023, had ze een monochrome strik bij de nek en een bijgewerkte riem toegevoegd.

Nieuwe accessoires

De prinses van Wales geeft haar outfits een update met nieuwe accessoires, halslijnen en aangepaste zomen. In 2019 koos Kate ervoor om een ​​zwarte gebloemde Alexander McQueen-japon, die ze voor het eerst droeg in 2017, opnieuw te dragen, waarbij ze de off-the-shoulder look veranderde naar een model met kapmouwtjes.

Ze deed een vergelijkbare wijziging voor de BAFTA's van 2023, toen ze een japon opnieuw droeg die ze oorspronkelijk in 2019 bij de ceremonie had gedragen. De jurk was alleen wel aangepast: Kate had de bloemencorsage verwijderd en vervangen door een moderne, geplooide strik.

Lady Di

Zouden zowel de prinses van Wales als de hertogin van Sussex naar hun overleden schoonmoeder Diana kijken voor inspiratie? Bij haar publieke optredens droeg Lady Di jurken vaak opnieuw, waarbij details werden verwijderd, accessoires werden toegevoegd, en halslijnen en rokken werden aangepast. Een fijne truc voor de royals die geen afscheid kunnen nemen van hun lievelings-items!

Royalty
  • Tatler, Vogue UK, Elle UK
  • NL Beeld