Glamour met een knipoog

Prinses Kate heeft emotionele ontmoeting: 'Haar creativiteit en kracht hebben ons beiden geïnspireerd'

Ze werd hier en daar al door de paparazzi gespot, maar nu is de prinses van Wales officieel voor het eerst verschenen sinds het einde van haar kankerbehandeling. Ze vergezelde prins William tijdens een inhuldigingsceremonie in Windsor Castle, waar ze een bijzondere, emotionele ontmoeting had.

prinses Kate

Prinses Kate was niet aanwezig bij de inhuldigingsceremonie maar ontmoette na afloop de 16-jarige Liz Hatton, een aspirant-fotograaf bij wie in januari de diagnose van een zeldzame en agressieve vorm van kanker werd gesteld. Liz werd door William en Kate uitgenodigd om foto's te maken van de ceremonie nadat William via de London Air Ambulance Charity op de hoogte was van het verhaal van de tiener.

Jong talent

Na de ontmoeting postten de Prins en Prinses: "Een genoegen om Liz vandaag in Windsor te ontmoeten. Een getalenteerde jonge fotograaf wiens creativiteit en kracht ons beiden hebben geïnspireerd. Bedankt dat je je foto's en verhaal met ons deelt. W&C." Kate droeg voor de gelegenheid een prachtige kastanjebruine jurk. De jonge fotografe werd vergezeld door haar moeder Vicky Robanya, stiefvader Aaron en broer Mateo.

In de wolken

Liz deelde de foto's in haar Story en bedankte het koppel voor hun vriendelijkheid. "Wat een lieve, oprechte en vriendelijke mensen, ik ben in de wolken dat mijn familie en ik deze ervaring hebben gehad."

Bron: Instagram @lizhatton_photography

Eerste beelden

De foto is de eerste officiële foto van de prinses sinds ze bevestigde dat ze weer aan het werk zou gaan na afloop van haar chemotherapiebehandeling. "Ik kijk er echter naar uit om de komende maanden weer aan het werk te zijn en, als ik kan, nog een paar publieke engagementen aan te gaan", zei ze op 9 september.

Kate is eerder aanwezig geweest bij bijeenkomsten, maar deze waren buiten het publieke oog. Zo werd eerder bekend dat ze samen met paleismedewerkers en vertegenwoordigers van de Royal Foundation de langverwachte kerstliederendienst heeft besproken die later dit jaar zal plaatsvinden in Westminster Abbey.

Bezoekjes

Vorige week bracht Kate ook een bezoek aan de voorstelling Giselle van het English National Ballet in Sadlers Wells. Op sociale media postte de koninklijke familie na het optreden: “Gefeliciteerd en bedankt aan @ENBallet en @Sadlers_Wells voor de wonderbaarlijk krachtige, ontroerende en inspirerende uitvoering van Akram Khan’s Giselle. Creativiteit op zijn best! C.”

Meer beelden van de beeldschone Kate zullen de komende tijd ongetwijfeld volgen!

Royalty
  • HELLO!, Instagram
  • NL Beeld