Glamour met een knipoog

Prins William en David Beckham bundelen hun krachten in Londen

De Prins van Wales bracht dinsdag een speciaal bezoek aan RAF Northolt om de Up Against Time-inzamelingsactie officieel te beëindigen én om de lancering van hun nieuwe helikopters te vieren. En dat deed hij niet alleen!

William en David bij RAF Northolt

Prins William bracht in zijn rol als beschermheer van de Londense Air Ambulance Charity een bezoek aan de piloten en de medische ploeg die zich inzetten voor ernstige situaties in en rond Londen. Het bezoek van de prins was van tevoren gepland, maar de aanwezigheid van goede vriend David Beckham was 'een verrassing', meldt The Standard.

Strak in pak

William en de voormalige voetballer bekeken samen twee nieuwe medische helikopters, die levensreddende zorg moeten bieden aan patiënten in heel Londen. Voor de speciale gelegenheid droegen David en William allebei nette pakken, die William overigens weer rockte met zijn baard!

Prachtige opbrengsten

De Up Against Time-inzamelingsactie werd gelanceerd in 2021 nadat duidelijk werd dat de helikopters van de Londense Air Ambulance Charity binnen een paar jaar buiten dienst zouden zijn. William had David gevraagd om deel uit te maken van de campagne waarmee 16 miljoen dollar werd opgehaald voor het goede doel. Wow!

William, die tussen maart 2015 en juli 2017 als luchtambulancepiloot voor de East Anglian Air Ambulance werkte, deelde beelden van het bezoek op X:

Lovende woorden

Zijn update viel in de smaak bij koninklijke fans. “Geweldig, de steun van jou en David. Gefeliciteerd met de twee nieuwe helikopters!” en "Geweldig! Twee fantastische mannen die een geweldig doel steunen!", werd gereageerd. Prins william nam zelf natuurlijk ook nog een kijkje in de helikopter. Tijdens het bezoek zat hij op de stoel van de piloot en hij vertrok niet zonder zijn handtekening onder een van de helikopters te zetten.

David Beckham

In juni deelde David, mede-eigenaar van Inter Miami CF, een bericht waarin hij zijn steun uitsprak voor het goede doel. "Als trotse Londenaar weet ik hoe belangrijk de Londense Air Ambulance Charity is. Wanneer een patiënt in de hoofdstad ernstig gewond raakt, heeft hij geen tijd om naar het ziekenhuis te gaan", vertelde hij.

De sporter vervolgde: "Maar de Londense Air Ambulance kan binnen enkele minuten deskundige medici leveren om overal in de stad een spoedoperatie uit te voeren. Nu hebben ze onze steun nodig om hun doel te bereiken door hun twee helikopters te vervangen en ervoor te zorgen dat ze kunnen blijven vliegen om levens in Londen te redden."

Krachten bundelen

Het is overigens niet de eerste keer dat het tweetal hun krachten bundelt. Vorig jaar sloot David zich aan bij de Prins en Prinses van Wales tijdens de Earthshot Awards in Boston en in 2020 verscheen David in een video voor Williams goede doel, Heads Up. Wat een power couple, deze bromance!

Royalty
  • HELLO!, RTL Boulevard, Daily Express
  • NL Beeld