Glamour met een knipoog

David Beckham brengt een bezoekje aan koning Charles

Tijdens dit onderonsje spraken de twee uitgebreid over hun bijzondere, gemeenschappelijke hobby.

King's Foundation charity awards

Wat hebben een koning en een oud-voetballer met elkaar gemeen? Nou, hun liefde voor bijen, blijkbaar! David Beckham en koning Charles ontmoetten elkaar afgelopen weekend en hadden een onderonsje over tuinieren en bijenhouderij. Al was dat niet de directe aanleiding van deze rendez-vous, natuurlijk.

The King's Foundation

David Beckham zocht Charles op in Highgrove House, het landgoed van de koning in Gloucestershire. De reden voor dit bezoekje? David heeft een nieuwe rol als ambassadeur van The King's Foundation! "Ik ben vereerd om ambassadeur te zijn voor The King's Foundation", vertelt David op Instagram. "Het was inspirerend om van Zijne Majesteit te leren over de projecten en ambities van de stichting tijdens mijn recente bezoek aan Highgrove Gardens".

Tijdens deze dag was er genoeg tijd om een kijkje te nemen op het landgoed van de koning, en verschillende mensen te spreken over de Foundation. Zo zien we de oud-voetballer onder andere aan de houtbewerkingstafel staan, en ook lijkt hij uitleg te krijgen over borduren.

Bijenhouderij

David vertelt verder dat hij een sterke liefde voor het platteland heeft ontwikkeld, en dat hij daarom ook zo enthousiast is over zijn rol als ambassadeur. "Ik kijk er naar uit om de Foundation te ondersteunen in hun onderwijsprogramma's, om zo bij te dragen aan de kennis van jonge mensen over de natuur ❤️", schrijft hij. Ook doet hij een grappige onthulling over zijn ontmoeting met de koning: "we hebben ook bijenteelt tips uitgewisseld! 🐝😂".

Relatie met het koningshuis

Dat David uitgekozen is als nieuwe ambassadeur van The King's Foundation, is niet zo heel verrassend. Hij heeft namelijk al jarenlang een hechte relatie met de koninklijke familie. Zo kan hij het goed vinden met William en Harry (mede dankzij hun liefde voor voetbal), en hij was dan ook aanwezig bij hun beiden bruiloften. Maar ook wijlen Queen Elizabeth heeft hij meerdere keren ontmoet. Een tijdje terug onthulde de oud-voetballer zelfs: “Ik krijg kippenvel als ik door die poort van Buckingham Palace rijdt. Het blijft toch een bijzondere ervaring elke keer.” Aaawh!

Bron: Independent, Instagram @davidbeckham, Now to Love | Beeld: NL Beeld