Maakt het leven mooier

David Beckham blikt terug op 'nerveus' moment met vrouw Victoria

Van Davids gouden voetbalvaardigheden tot een hilarische discussie met vrouwlief Victoria over haar working class – ahem – jeugd: de documentaire Beckham voorzag kijkers van een uniek kijkje achter de schermen bij de Beckham-familie. Maar het beroemde echtpaar maakte zich wel flinke zorgen voor ze begonnen aan de opnames, zo heeft David nu onthuld.

David en Victoria Beckham bij de première van de documentaire 'Beckham'.

Eerder dit jaar werd bekend dat David Beckham een eigen ster op de bekende Walk of Fame krijgt, en vorig jaar stond hij nog volop in de spotlights met het uitkomen van z'n eigen documentaire: Beckham. Met dank aan die miniserie heeft de hele wereld opnieuw een zwak voor de Brit ontwikkeld, maar dat had David zelf niet zien aankomen. Sterker nog: hij heeft tegenover de Royal Television Society toegegeven dat hij 'bijna elk moment haatte' van de opnames.

Beckham-documentaire

De vierdelige mini-documentaire Beckham, die vorig najaar uitkwam op Netflix, gooide meteen hoge ogen. Van David Beckhams allerprilste begin op het voetbalveld tot z'n pensioenjaren – alles werd voorzien van levendig commentaar door niemand minder dan David en Victoria Beckham zélf. Als kers op de taart ging de docu er begin deze maand zelfs vandoor met een Creative Arts Emmy Award voor beste documentaire.

Voordat het echter zover was, keek David behoorlijk op tegen het idee van een documentaire. "Ik maakte me er zorgen over en het maakte mij nerveus en het maakte Victoria nerveus", vertelde hij tijdens de bijeenkomst van de Royal Television Society. "Ik haatte bijna elk moment van het maken ervan... het was erg moeilijk."

Juiste moment

"Het duurde lang voordat ik er vrede mee had dat ik 'm ging maken, maar we hadden een aantal redenen om het wel te doen. Toen ik met pensioen ging was ik niet klaar om te praten over mijn carrière en wat er gebeurd was. Gedurende de pandemie werden documentaires opeens razend populair en was het zo rond het tienjarig jubileum dat ik afscheid had genomen van het voetballen", blikte hij terug.

"Hoezeer mensen ook denken dat ze alles over ons weten, dat is niet zo. En we zetten die deuren van ons huis niet zo snel open, maar ik ik wist dat het 't juiste moment was", aldus David.

'Working class'

Naast een uniek inkijkje in het glamoureuze leven van de Beckhams, leverde de documentaire ook de nodige hilarische momenten op. Zo ging het moment waar Vic aarzelend aan zichzelf refereert als iemand uit een working class-familie, het hele internet over.

David, die met z'n hoofd om de hoek van de deur komt kijken, is het daar namelijk niet helemaal mee eens. "Be honest, in wat voor auto bracht jouw vader je naar school?"

Hoewel Vic nog probeert tegen te sputteren, moet Dave daar niks van weten. "Nee, wees eerlijk. Eén antwoord. Wat voor auto was het?" Hierop geeft Victoria schoorvoetend toe dat haar ritjes naar school plaatsvonden in een Rolls-Royce. "Bedankt", reageert David droogjes, alvorens zich terug te trekken. Geen zenuwen te bekennen hier!

Victoria

Dat David trots kan zijn zijn eigen miniserie, moge duidelijk zijn. Uiteindelijk is het proces zelfs zo goed bevallen, dat het paar nu ook werkt aan een documentaire over ex-Spice Girl Victoria.

"Ik ben hier heel blij mee want ze is een geweldige vrouw. Ze is een sterk, gedreven, passievol persoon die van een Spice Girl is uitgegroeid naar een gerespecteerd persoon in deze industrie. Dat is heel moeilijk. Ze heeft achttien, negentien jaar hard gewerkt aan haar bedrijf, en opeens heeft ze het succes dat ze verdient", vleit hij z'n echtgenote.

Nu is de grote vraag natuurlijk: komt die Rolls-Royce ook nog voorbij in Victoria's documentaire? Be honest, Vic!

Celebrity
  • NL Beeld