Glamour met een knipoog

Spieken bij het geheime huis van prins William en prinses Kate

Prins en prinses William en Kate hebben samen met hun kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis de mogelijkheid om in een exclusief en zeer privé huis te verblijven. Het stekje is zeer goed verborgen, dus maar weinig mensen weten ervan.

huis William en Kate

Het goed verborgen optrekje, genaamd Tam-Na-Ghar Cottage, werd kort voor de dood van Williams overgrootmoeder in 2002 aan hem geschonken. Het vertrek met drie slaapkamers ligt op het ruim 2.000 hectare grote landgoed Balmoral. Het huis is zo privé, dat er maar een aantal zeldzame beelden van bestaan.

Gelukkige tijden

De geruchten gaan dat het huis door William en Kate gebruikt werd als toevluchtsoord tijdens hun studie aan St Andrews. Het stel zou aan vrienden hebben verteld dat daar 'enkele van hun gelukkigste tijden' beleefden. In 2019 verbleef het echtpaar samen met hun kinderen in Tam-Na-Ghar tijdens een bezoek aan Balmoral. Een bron vertelde destijds aan Vanity Fair: "De koningin verwacht veel gasten en om de druk te verlichten zullen de Cambridges waarschijnlijk in het huisje blijven."

Britse tabloid The Sun deelde al eens een paar van de zeldzame kiekjes van het pittoreske huisje.

Koninklijke tradities

Het landgoed Balmoral beschikt in totaal over 150 gebouwen, waaronder het beroemde Balmoral Castle en Birkhall, een nabijgelegen residentie die eigendom was van koning Charles. De keuze van William en Kate om vaker naar Tam-Na-Ghar cottage te gaan, zou dan ook onderdeel kunnen zijn van de overstap naar een traditionele koninklijke benadering als het gaat om gezinsvakanties. Het is niemand ontgaan dat de recente tripjes van het gezin ingetogener waren, met de nadruk op een verblijf in Groot-Brittannië in plaats van een zonnige, luxe verblijfplaats. Koninklijk expert Katie Nicholl bevestigt deze omslag: "Ik geloof ook dat Kate en William transformeren in de toekomstige koning en koningin en daarom meer traditionele praktijken overnemen.”

De keuze is reuze

Keuze aan verblijfadresjes hebben Wills en Kate overigens meer dan genoeg. Met hun gezin wonen ze in Adelaide Cottage in Windsor en in Londen hebben ze een fijne pied-à-terre in de vorm van Kensington Palace. Daarnaast hebben ze een riant landhuis in Norfolk én een huis op het platteland van Wales: Llwynywermod Estate.

Het zou dus kunnen dat we William en Kate vaker in hun secret getaway zullen spotten. Misschien blijft dat geheime optrekje dan toch iets minder geheim!

Royalty
  • Mirror, HELLO!
  • NL Beeld