Maakt het leven mooier

Prinses Kate weer aan het werk na kankerbehandeling

Goed nieuws! Voor het eerst sinds zij haar chemotherapie heeft afgerond is prinses Kate weer aan het werk gegaan. Dat bevestigt de De Court Circular, de officiële berichtgever van het Britse hof. 

Prinses Kate weer aan het werk na kankerbehandeling

Afgelopen week verraste prinses Kate ons met het fijne nieuws dat zij haar chemotraject heeft voltooid. Hoewel de weg naar herstel nog lang is, liet zij weten haar werkzaamheden langzaam te gaan oppakken. En daar liet ze geen gras over groeien: op dinsdag ging de hardwerkende royal gewoon weer aan de slag.

Prinses Kate aan het werk

Wát een opluchting, toen Catherine wereldkundig maakte dat zij officieel kankervrij is verklaard. In een bijzondere video die zij deelde, vertelde prinses over haar ziektetraject. Ook kon ze weer voorzichtig naar de toekomst kijken. "[Ik kijk] ernaar uit om weer aan het werk te gaan en de komende maanden enkele publieke verplichtingen op me te nemen wanneer dat mogelijk is. Ondanks alles wat achter me ligt, stap ik deze nieuwe fase van herstel in met een vernieuwd gevoel van hoop en waardering voor het leven", aldus Kate.

Nu, vlak na die aankondiging, blijkt de prinses ook haar eerste royal duties weer te hebben opgepakt. De Court Circular bevestigde dat Kate op dinsdag een meeting heeft gehouden op Windsor Castle, voor een project dat haar nauw aan het hart ligt: Early Childhood.

De Britse tabloids stonden er vol mee: het goede nieuws over Kates gezondheid (Beeld: NL Beeld)

Early Childhood Foundation

Met haar Royal Foundation Centre for Early Childhood onderneemt Kate allerhande liefdadigheidsprojecten voor jonge moeders en hun kroost. Zo heeft zij zich de afgelopen jaren regelmatig laten zien op kraamafdelingen, crèches, en scholen, waar de hoogheid dan lekker kon keuvelen met de aanwezigen.

Achter de schermen moet er natuurlijk ook een hoop gebeuren voor zo'n liefdadige organisatie, en dus zit Kate ook regelmatig met haar neus in de cijfers of aan de vergadertafel. Zelfs nu, vlak na haar behandeling, blijkt de prinses zich al weer volop in te zetten voor haar levensproject.

Tegelijkertijd moeten we hier wel een kanttekening bij maken, want ook tijdens haar behandeling was Kate nauw betrokken bij het werk van haar organisatie. Zo werd in mei duidelijk dat de prinses zich bezighield met de werkzaamheden achter de schermen. Al gaf het hof destijds wel aan dat mensen niet meteen te veel moesten verwachten van de Walese prinses. "De Princess of Wales was de drijvende kracht achter de Taskforce, maar dit moet niet gezien of benoemd worden alsof Hare Koninklijke Hoogheid weer haar taken weer oppakt", zei een woordvoerder.

De komende maanden

Inmiddels weten we dus dat Kate haar taken langzaam wél weer aan het oppakken is, en de meeting van dinsdag is daarvoor een goede eerste start. De komende maanden zal ze dit verder gaan opbouwen, met zowel privé-aangelegenheden als publieke optredens. Zo schrijft Hello! Magazine dat de prinses aan het toewerken is naar een verschijning bij Remembrance Sunday in november, net als bij het traditionele Christmas Carol concert in Westminster Abbey.

Verder verwachten wij dat de Princess of Wales het nog een beetje rustig aan gaat doen, want - zoals de prinses zelf aangaf - ze is nog lang niet volledig hersteld. Dit werd nogmaals bevestigd door haar man prins William, die liet weten: "Het is goed nieuws, maar er is nog een lange weg te gaan."

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld