Maakt het leven mooier

Oeh! Prinses Kate bevestigt leuk nieuws voor de kerst

Eerder deze maand werd bekend dat prinses Kate haar werkzaamheden oppakt na het afronden van haar chemotherapie. De prinses laat er geen gras over groeien - deze week had ze een veelbelovende bijeenkomst!

Kate

Kate, die eerder deze maand onthulde dat ze haar kankerbehandeling heeft afgerond, heeft dinsdag een besloten bijeenkomst gehouden. Nog geen week na de eerste keer dat ze in het openbaar verscheen, heeft ze samen met paleismedewerkers en vertegenwoordigers van de Royal Foundation de langverwachte kerstliederendienst besproken die later dit jaar zal plaatsvinden in Westminster Abbey.

Gastvrouw

Het zal de vierde keer zijn dat de prinses de feestelijke soiree organiseert. Vorig jaar werd ze vergezeld door haar trotse echtgenoot, prins William, en alle drie hun kinderen. Opnieuw wordt het evenement op kerstavond uitgezonden op ITV. Het concert is een vast onderdeel geworden op de koninklijke kalender nadat Kate in 2021 gastvrouw was van het openingsevenement.

Terugkeer

Tot het einde van het jaar zal Kate een licht werkprogramma uitvoeren. De voorbereidingen voor het kerstconcert zullen de komende maanden ongetwijfeld onderdeel zijn van haar geleidelijke terugkeer naar haar koninklijke taken. Afgelopen zondag mochten we de prinses voor het eerst na haar kuur in het openbaar bewonderen. Ze sloot zich samen met haar echtgenoot aan bij de koning en de koningin in de kerk in Balmoral.

Beangstigend

Kate maakte haar kankerdiagnose in maart bekend met een persoonlijke videoboodschap. De prinses onderging een preventieve chemotherapiekuur die ze nu heeft afgerond, liet ze weten in een videoboodschap op 9 september. "De afgelopen negen maanden zijn ongelooflijk zwaar geweest voor ons als gezin. Het leven zoals je dat kent, kan in een oogwenk veranderen en we hebben een manier moeten vinden om door de stormachtige wateren en onbekende wegen te navigeren". Ze vervolgde: "Het kankertraject is complex, beangstigend en onvoorspelbaar voor iedereen, vooral voor degenen die het dichtst bij je staan."

Ondanks het zware traject heeft de prinses zin om aan het werk te gaan. Wij kijken uit naar de beelden van de prachtige prinses als gastvrouw en haar familie tijdens het kerstconcert!

Royalty
  • Leading Britain's Conversation, HELLO!, The Mirror
  • NL Beeld