Eurovisiesongfestival krijgt bezoek van Zweedse royals

Naar alle waarschijnlijkheid zullen kroonprinses Victoria en haar man Daniel de finale bijwonen.

Alsof het voor de deelnemers aan het Eurovisiesongfestival allemaal nog niet spannend genoeg was, moeten ze zich nu opmaken voor wel héél bijzonder publiek! Kroonprinses Victoria en haar echtgenoot prins Daniel zullen zeer waarschijnlijk samen met hun kinderen prinses Estelle en prins Oscar de finales bijwonen, vertelt het Zweedse dagblad Aftonbladet.

Koningin

Het hof heeft de aanwezigheid van de royals nog niet bevestigd, maar een woordvoerder vertelde aan de Zweedse krant dat er wel degelijk plannen zijn voor ‘koninklijke aanwezigheid’. Aangezien het festival dit jaar in het Zweedse Malmö plaatsvind, is het voor de Zweedse royals de uitgelezen kans om het spektakel bij te wonen.

De Zweedse presentatrice en actrice Petra Mede heeft dit jaar samen met Malin Åkerman de eer om het songfestival te presenteren. De vrouw draagt de bijnaam ‘de koningin van het songfestival’, en met een goede reden. In 2013 presenteerde ze al de editie die toen ook in Malmö plaatsvond. Ze begon haar Eurovisie-carrière in 2009 met het presenteren van het heuse Zweedse Melodifestivalen, een voorselectie voor het Eurovisiesongfestival.

Het lijkt erop dat deze koningin toch op de laatste finaledag plaats zal moeten maken voor de échte koningin van Zweden. Maar onze verwachting is dat dit koninklijke randje haar alleen maar meer enthousiast maakt voor het muzikale spektakel.

Koninklijke belangstelling

Overigens zijn de leden van het Zweedse koningshuis niet de enige royals die het Eurovisiesongfestival wel kunnen waarderen. Zo bracht in 2021 onze eigen Máxima een bezoekje aan de repetities in Rotterdam, en onthulden afgelopen jaar de Britse koning Charles en koningin Camilla officieel het podium tijdens de editie in Liverpool.

Mocht de Nederlandse inzending Joost Klein een plekje in de finale weten te veroveren, dan zal het koninklijk gezelschap het nummer Europapa ook live mogen aanschouwen. Hoe leuk zou het zijn als dit zou gebeuren? We zijn ontzettend benieuwd wat het koninklijk gezelschap van de Nederlandse inzending zou vinden.

Bron: RTL Nieuws, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws