Amalia steelt de show tijdens staatsbanket-debuut

Alle ogen waren gericht op de prinses in stralend blauw.

Gisteren was het dan eindelijk zover: prinses Amalia’s debuut bij het staatsbanket. En wat heeft de prinses een verpletterende indruk achtergelaten!

Staatsbanket

Het Spaanse koningspaar Felipe en Letizia zijn momenteel op staatsbezoek in Nederland, en daar hoort natuurlijk het traditionele staatsbanket bij. De band tussen de Nederlandse en Spaanse koninklijke families is sterk.

“Spanje heeft een speciale plek in onze harten. Ten eerste, omdat ons leven samen in Spanje begon. Een bezoek aan Spanje voelt altijd aan als een warm bad. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze oudste dochter: de Prinses van Oranje”, vertelt koning Willem-Alexander in zijn speech. Hij doelt hiermee op de steun die de Spaanse familie is geweest voor de prinses in het laatste jaar.

Verblijf in Madrid

Het zal niemand zijn ontgaan dat de koninklijke familie vorig jaar een moeilijke tijd doormaakte. De bedreigingen die prinses Amalia ontving, zorgden ervoor dat de prinses niet langer veilig kon studeren in Amsterdam, en verbleef daarom een tijd in Madrid. Hier kon de prinses gerust haar studie voortzetten.

Koning Willem-Alexander bedankte het Spaanse koningspaar voor de inspanningen van het afgelopen jaar. “Vorig jaar vereisten de omstandigheden dat Amalia in Madrid moest wonen. Van daaruit kon ze haar studie voortzetten aan de Universiteit van Amsterdam. Dit werd mogelijk gemaakt door de vriendelijke inspanningen van veel van uw landgenoten en uzelf. Een ontroerend bewijs van vriendschap in een moeilijke tijd. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken naar u en iedereen die dit heeft helpen regelen”, aldus de koning.

Debutante Amalia

Maar de prinses is terug van weggeweest. En hoe! Alle ogen waren natuurlijk op Amalia gericht. Niet alleen omdat ze haar debuut maakte, maar ook omdat ze er simpelweg fenomenaal uitzag. De debutante droeg een prachtige donkerblauwe jurk met een transparante cape. Een prachtige match met de rode accenten van de set Pauwenstaart-parure juwelen! De prinses droeg de prachtige tiara en het collier met met al z’n chique robijnen. De beeldige stukken werden gemaakt in 1897 voor Wilhelmina, die het jaar erop gehuldigd zou worden. Nu mocht Amalia de prachtige set dragen, en wat staan ze onze prinses ontzéttend goed. Ze maakte haar look af met de oorbellen uit de Mellerio-parure.

amalia staatsbanket
Beeld: NL Beeld

Ook de andere royals waren in blauw gehuld. Zo droeg koningin Maxima een lichtblauwe japon van Jan Taminiau en de show-stopping Stuart-tiara. De koningin zag eruit om door een ringetje te halen, en het gevoel van trots op haar dochter als debutante heeft hier vast aan bijgedragen! Ook prinses Beatrix was aanwezig bij het debuut van haar kleindochter. Zij droeg haar fluwelen jurk van Prinsjesdag 2002, samen met de diamanten bandeau. De Spaanse koningin Letizia droeg een prachtige diepblauwe jurk van The 2nd Skin Co met prachtige gestrikte details.

staatsbanket families
Beeld: NL Beeld

Het ziet ernaar uit dat zowel ons Nederlandse koningshuis als de Spaanse koninklijke familie van de avond hebben genoten. Zowel Willem-Alexander, Maxima als Beatrix glimlachten deze hele avond van oor tot oor. Ze waren zichtbaar trots op debutante Amalia. En volledig terecht als je het ons vraagt.

Bron: AD, HLN, Harpers Bazaar, Modekoningin Máxima | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws