‘Prinses Amalia woont weer in Amsterdam’, melden verschillende bronnen

Kan de prinses dan eindelijk van haar studententijd gaan genieten?

Ze is ruim anderhalf jaar lang aan ’t paleis gekluisterd geweest vanwege allerhande dreigingen, maar gisteren meldde Het Parool dat kroonprinses Amalia nu dan eindelijk weer is teruggekeerd naar Amsterdam, om daar in een grachtenpand te genieten van het studentenleven.

Dreiging

Elk jong persoon droomt ervan om op eigen benen te leren staan, en te proeven van het leven zonder paps en mams die over je schouder meekijken. Zo ook onze prinses Amalia. Maar slechts enkele weken na het begin van haar studietijd, werd de vrijheid van de Prinses van Oranje alweer flink ingeperkt. Er bestonden namelijk serieuze zorgen dat HKH het doelwit zou worden van de georganiseerde misdaad, en zij moest haar studentenhuis aan de gracht dan ook snel weer vaarwel zeggen.

Begin vorig jaar deelde Amalia nog dat zij het er behoorlijk zwaar mee had. Zo stelde ze in een persgesprek na afloop van de Caribische tour: “Ik ga er heel eerlijk in zijn: ik heb het nog steeds heel erg moeilijk. Ik mis het normale leven, het leven van een student. Het door de straten lopen, naar een winkel kunnen gaan.”

Terug in Amsterdam

Gelukkig lijkt het er nu op dat de prinses ein-de-lijk weer van haar studententijd kan gaan genieten. Gisteren meldde Het Parool namelijk dat de kroonprinses weer haar intrek heeft genomen in onze hoofdstad. Hoewel de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zelf het nieuws wil ontkennen noch bevestigen, hebben verschillende buren van de prinses onthuld dat er de laatste tijd steeds meer activiteit te zien is rond het grachtenpand.

Zo weet één buurman te melden na het arriveren van enkele beveiligers: “Dan gaan straks de paaltjes van haar parkeerplek eruit, en dan komt ze.” Een medewerker van een coffeeshop uit de buurt zou bovendien gezien hebben dat er nieuwe camera’s zijn opgehangen bij het pand. Ook schrijft Het Parool dat ‘diverse bronnen’ aan de krant bevestigd hebben dat de kroonprinses inderdaad weer in Amsterdam woont.

Afschalen

Of het oudste A’tje inderdaad weer in Amsterdam woont zoals origineel het plan was? Daar houdt de de RVD ‘omwille van de persoonlijke levenssfeer van de prinses’ stijf de lippen over op elkaar. Ook schrijft de NOS dat de RVD niks kwijt wil over de beveiliging van de prinses – dat is natuurlijk goed te begrijpen.

Gelukkig wijzen alle signalen er nu dus op dat de Prinses van Oranje eindelijk weer een beetje van haar studententijd kan gaan genieten – en alle feestjes, drankjes, uren blokken, en diners met de huisgenoten die daarbij horen. Het is haar in elk geval gegund!

Bron: Het Parool, NOS | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws