Dyantha Brooks: ‘Ik voel voor het eerst dat ik m’n lichaam niet hoef te verbergen’

'Ik vond het heel lastig om zoveel aan te komen, me totaal niet mezelf te voelen en mijn kleding niet meer te passen', blikt ze terug.

Dagelijks komt ze in miljoenen huiskamers over de vloer om ons bij te praten over het Shownieuws en wel en wee van de celebs. Maar dit keer draait het even om Dyantha Brooks zelf. Hoe is het met háár wel en wee? Beau Monde voelt haar aan de tand over de zwangerschapskilo’s en schoonheidsidealen.

Zwanger

Er zat flink wat verschil tussen de twee zwangerschappen van zoontjes Davis en Lewis, verklapt ze. “Na mijn eerste zwangerschap kwam ik ook flink veel aan, maar bij de laatste leek het sneller te gaan. Ik kwam uit Expeditie Robinson waar ik een maand niks had gegeten. Mijn lichaam ging daarna alles opslaan voordat het weer in survival-modus zou gaan. Natuurlijk ben ik heel dankbaar dat we twee gezonde kinderen hebben, maar ik vond het beide keren heel lastig om zoveel aan te komen, me totaal niet mezelf te voelen en mijn kleding niet meer te passen.”

Na haar tweede bevalling was de presentatrice veel nachten wakker en had ze weinig energie om met gezond eten bezig te zijn, deelt ze. “Toen ik bijna weer ging werken, ging ik wel naar de gym, maar liep ik daar vooral verdwaasd rond omdat ik zo moe was. Ik kwam zelfs extra kilo’s aan, omdat ik door de vermoeidheid meer ging eten. Op een gegeven moment accepteerde ik dat dit niet het moment was en heb ik het sporten op een lager pitje gezet en de focus gelegd op mijn zoon.”

Topfit

Uiteindelijk is ze er, met de hulp van een bevriende personal trainer, in geslaagd om toch haar doel te bereiken. “Door veel te gaan sporten en er na een halfjaar achter te komen dat je kunt sporten wat je wilt, maar als je dan je voeding niet aanpast je weinig afvalt. Ik ben toen veel bewuster gaan eten. Meer eiwitten, minder koolhydraten en minder vreetaanvallen”, vat ze samen.

Bijkomend voordeel van zo’n afgetraind lijf? Het is een príma excuus om een nieuwe garderobe bij elkaar te shoppen, verklapt Dyantha. “Als ik in mijn kast kijk, zie ik ontelbaar veel croptops liggen. Wie zit er nou op te wachten om de hele dag naar mijn navel te kijken, denk ik dan. Aan de andere kant leef ik nu mijn beste leven, heb ik keihard voor dit figuur gewerkt en heb ik voor het eerst het gevoel dat ik mijn lichaam niet meer hoef te verbergen.”

Druk

Wanneer we Dyantha vragen of ze vanuit haar tv-werk veel druk voelde om af te vallen, reageert ze duidelijk: “Absoluut. Ik ben omgeven door vrouwelijke collega’s’ die na hun zwangerschap dezelfde week nog in hun oude spijkerbroek pasten.”

Zelf steekt Dyantha natuurlijk de nodige tijd en energie in haar looks, maar ze houdt er een nuchtere kijk op na. “Ik laat wel mijn nagels en haar doen omdat dat meteen zichtbaar is, maar ik doe niet aan botox of andere dure behandelingen.” Over lijntjes in haar gelaat maakt ze zich in elk geval geen zorgen: “Ik streef geen perfectie na.”

“Ik verbaas me over wat mensen tegenwoordig aan zichzelf laten doen. De een vult zijn billen op en de ander laat zijn wenkbrauwen oprekken. Mensen slaan door”, deelt ze. “Het beeld van hoe je eruit hoort te zien als je Instagram mag geloven, staat zover van de realiteit. Ik snap niet waarom vrouwen zulke extreme dingen doen om perfect te zijn. Het is dat ik twee zoons heb, maar als ik twee meisjes had gehad dan zou ik me hier echt zorgen om maken.”

Dit artikel is een fragment van een uitgebreid interview met Dyantha uit de allernieuwste Beau Monde. Deze ligt morgen in de winkels!

Interview: Anne Tonen | Foto’s: Dario & Misja | Styling: Danielle Dinkgreve | Visagie: Marloes Bovelander

Laatste nieuws