Zit Máxima voor de buis om de serie over haar leven te kijken?

Op die vraag gaf ze zelf al eens antwoord.

Na een spetterende wereldpremière, en succesvol onthaal in ons eigen kikkerlandje kunnen we nu volmondig zeggen dat de Videolandserie Máxima een daverend succes is. Het tweede seizoen is al aangekondigd, en maar liefst 25 landen hebben de serie al gekocht. Grote belangstelling dus, voor het liefdesverhaal van ons koningspaar. Maar wat vindt koningin Máxima eigenlijk zelf van de verfilming?

Máxima’s mening

Tijdens de fotosessie op het strand van Scheveningen in de zomer van 2023 werd Máxima gevraagd naar haar mening over de serie. Daar benadrukte dat ze ontzettend blij is dat Nederland artistieke vrijheid kent, en het volste vertrouwen heeft dat de makers van zowel boek als serie hun ziel en zaligheid er in hebben gestopt. Of ze de serie zelf zal gaan kijken? Waarschijnlijk niet. Op die vraag antwoord de koningin: “Ik denk het niet. Ik heb het boek ook niet gelezen, en met alle respect voor de makers en ook voor de schrijfster – het zal vast van hoge kwaliteit zijn – maar ik vind het heel raar om over mijzelf te lezen”, legt de koningin uit.

Ook Amalia en Alexia zaten niet startklaar om het liefdesverhaal van hun ouders te kijken. Begrijpen we wel, dat zou ons ook enigszins ongemakkelijk lijken. “We kennen onze eigen moeder, we hoeven niet iemands anders verhaal over haar te zien. We zijn het natuurlijk gewend dat onze ouders in de publiciteit staan, maar we proberen er zelf niet zoveel aandacht aan te geven”, licht prinses Amalia toe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Première in Tuschinski

Waar de serie wél vol enthousiasme werd bekeken was tijdens de première in Koninklijk Theater Tuschinski te Amsterdam. Compleet met de cast en optredens van Krezip, die overigens alle muziek voor de serie hebben verzorgd, was het een groot feest. De reacties zijn lovend. “Je hebt echt het gevoel dat je de mensen kent, dat je een kijkje bij hen binnen krijgt”, “Je ziet echt de liefde tussen twee puppy’s” luidden een aantal van de reacties. Maar naast al het zwijmelen om de romantiek wordt er ook gelachen om de serie. “Ik vond het een heel iconisch moment dat Máxima zei: ik vond Alexander een beetje dom”, klinkt een van de reacties.

Geloofwaardigheid

Hoe zouden hoofdrolspelers Delfina Chaves en Martijn Lakemeier die de rol van het verliefde stel vertolken het eigenlijk vinden dat Máxima de serie niet gaat kijken? Chavez snapt de vrouw in wiens huid ze is gekropen eigenlijk heel goed. “Ik kan echt begrijpen dat als ze een serie over mijn leven maken, dat ik me ongemakkelijk zou voelen. Het zou raar zijn, denk ik”, oppert ze. Toch gelooft ze niet helemaal dat het koninklijk paar de gehele serie aan zich voorbij laten gaan. Ook haar medespeler Martijn is het hier mee eens. “Als ze een serie over jou zouden maken, dan zou je dat ongemakkelijk vinden, maar je zou wel kijken”, voegt hij toe. “Elke avond, ik zou elke avond op de hoogte zijn”, antwoordt Delfina. “Maar publiekelijk zou ik zeggen: natuurlijk ga ik er niet naar kijken.”

En ook dat begrijpen we op de redactie van Beau Monde. Want toegegeven, als Máxima om de serie had staan springen hadden we natuurlijk allemaal nadien willen weten wat ze ervan vond, én van haar willen horen welke details nu daadwerkelijk op de waarheid berusten. Met een leven dat al zoveel publiciteit kent is het begrijpelijk dat de koningin hier een grens trekt. Wat denken jullie, is de koningin stiekem toch voor de buis gekropen?

Bron: Saar Magazine, Instagram @videolandonline | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws