Om deze reden heeft Letizia haar hakken ingeruild voor sneakers

De koningin heeft een botbreuk opgelopen.

We kennen Letizia natuurlijk van haar elegante stijl, maar voorlopig zullen we de koningin in een sportievere look verschijning zien maken. Bij haar meest recente werkbezoeken ruilde ze haar gebruikelijke high heels in voor een stel sneakers, en dat heeft een duidelijke medische reden.

Zitplaats

Vorige maand reisden Felipe en Letizia af naar Nederland voor een officieel staatsbezoek aan ons koningspaar. Daarbij werd traditiegetrouw natuurlijk ook een staatsbanket georganiseerd, en naast het glamour-gehalte viel royalty watchers die avond nóg iets op. Bij het ontvangen van de gasten was voor Letizia namelijk een zitplaats geregeld, terwijl de andere royals zoals gewoonlijk rechtop stonden.

Voetpijn

Na wat onderzoek bleek al snel dat Leti een goede reden had om niet rond te paraderen in torenhoge stiletto’s. Volgens het Spaanse dagblad El Mundo zou de koningin namelijk chronische metatarsalgie hebben in beide voeten, én een Morton neuroom in haar rechtervoet. Geen zorgen, wij moesten ook even googelen. Maar het komt erop neer dat zij last heeft van een scherpe pijn in de bal van de voeten, gecombineerd met een beknelde zenuw. Klachten die waarschijnlijk zijn ontstaan als resultaat van, je raadt het al: teveel op hakken te lopen. Het is hoogstwaarschijnlijk de reden dat de vorstin naast hoge pumps, ook heel veel chunky loafers, lieflijke ballerina’s en zomerse sandaaltjes in d’r kast heeft liggen.

Beeld: NL Beeld

Gebroken teen

Deze week heeft Letizia alweer twee werkbezoeken afgetikt, en bij beide werd de koningin op een paar witte sneakers gespot. Eén en één is twee, zou je denken. Maar wat blijkt? Leti’s schoenkeuze had deze keer een andere reden dan de metatarsalgie waar we het net over hadden. De koningin heeft de oorzaak al onthuld: een breuk in het proximale kootje van de centrale teen van haar rechtervoet. Klinkt ook niet erg fijn, maar aan Leti’s stralende glimlach te zien lijkt het mee te vallen. Al zal ze het de komende weken wel zonder haar pumps moeten doen. Maar ach: reden te meer om een paar nieuwe flats aan te schaffen, non?

Bron: EuroWeekly News, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws