Mysterie opgelost: dit is waarom Letizia zat bij het staatsbanket

Letizia's zitplek had een bijzonder goede reden.

Naast alle royal glamour én dat prachtige debuut van kroonprinses Amalia bij het staatsbanket afgelopen week, viel er toch één ding op: bij het ontvangen van de gasten had koningin Letizia een zitplek geregeld. Mocht je je nu ook afvragen hoe dat zit, – pun intended – we leggen het uit!

Ontvangst

Tijdens een staatsbezoek worden er heel wat handjes geschud. Van enthousiaste menigtes tot eindeloze rijen prominenten: wij krijgen er spontaan een lamme arm van. Ook bij een staatsbanket heurt ’t er een beetje bij. Voor er gespeecht en getafeld kan worden, moeten de gasten natuurlijk passend verwelkomd worden.

En dat betekent voor veel royal ladies: lang staan op je torenhoge stiletto’s! Koningin Letizia had het in die zin toch beter voor elkaar met haar stoel, afgelopen woensdag. Misschien voor protocol-fanaten een doorn in het oog, maar er zit naar verluidt een erg goede reden achter.

Medische aandoening

Zo schreven we eerder al over Leti’s ‘bijzondere’ gewoonte om regelmatig platte schoenen te dragen. Van stoere chunky loafers tot lieflijke ballerina’s of zomerse sandaaltjes: de doña heeft een flinke selectie schoeisel met een minimaal hakje in haar kledingkast staan.

Volgens het Spaanse dagblad El Mundo zou de koningin namelijk chronische metatarsalgie hebben in beide voeten, én een Morton neuroom in haar rechtervoet. Zegt dit je niks? Geen zorgen, wij moesten ook even googelen. Maar het komt erop neer dat zij last heeft van een scherpe pijn in de bal van de voeten, gecombineerd met een beknelde zenuw. Ai…

Deze klachten zijn hoogstwaarschijnlijk het resultaat van, je raadt het al, te veel op hoge hakken lopen. Na een grondig medisch onderzoek zou een specialist de reina aangeraden hebben om haar stiletto’s vaker in de kast te laten staan. En dat is volgens de krant de reden dat Leti steeds vaker platte schoenen loopt. Meer dan verstandig natuurlijk!

Zitplek

De kenners van royal fashion-website UFO No More hebben ondanks de vloerlange galajapon weten te spotten dat de Spaanse majesteit toch weer een set imposante hakken uit haar koffer had getoverd – naar verluidt waren het deze Martinelli-pumps met een flinke hak en een fors platform. Hoewel er op de site van het label te lezen valt dat deze stelten van alle gemakken voorzien zijn (gel-zooltje, schuimlaag, handige gesp, noem maar op), kun je met zo’n nare aandoening aan je pootjes maar beter geen risico’s nemen.

Hopelijk kan la reina de komende dagen even met de benen omhoog bijkomen van het drukke programma deze week!

Bron: Hello! Magazine, El Mundo, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws