Dit is waarom koningin Letizia zo vaak platte schoenen draagt

Het heeft een hele vervelende reden.

We kennen koningin Letizia natuurlijk als iemand die op modegebied niet altijd de koninklijke regeltjes volgt. Zo zorgde haar korte jurkje op vakantie voor de nodige commotie, en ook haar ‘gatenkaas’ rok wekte verbazing. Maar is het je wel eens opgevallen dat ze ook met haar schoeisel de grenzen van royal fashion verlegt? Steeds vaker verkiest Leti namelijk een stel platte schoenen boven high heels. De reden? Die is helaas minder leuk.

Platte schoenen

Eerder deze week bracht Letizia een bezoekje aan Spaanse organisatie APRAMP. Wij schreven gisteren al over de bijzondere betekenis van haar jasje, maar ook haar schoenkeuze viel op: de koningin koos voor ‘gewone’ lage muiltjes! Wel zo comfortabel natuurlijk.

letizia APRAMP
Beeld: NL Beeld

En dit was zeker niet de eerste keer dat Leti haar hoge hakken in de kast liet staan: ook tijdens een werkbezoek eind vorig jaar koos de Spaanse koningin voor een fashionable look met, jawel, platte loafers! Een gedurfde keuze, deze chunky Martinelli‘s, maar Letizia rockt ze absoluut.

Letizia
Beeld: NL Beeld

De reden

Deze ongewone schoenkeuze heeft helaas wel hele vervelende reden. Volgens het Spaanse dagblad El Mundo, zou de koningin namelijk chronische metatarsalgie hebben in beide voeten, én een Morton neuroom in haar rechtervoet. Zegt dit je niks? Geen zorgen, wij moesten ook even googelen. Maar het komt erop neer dat zij last heeft van een scherpe pijn in de bal van de voeten, gecombineerd met een beknelde zenuw. Ai…

Deze klachten zijn hoogstwaarschijnlijk het resultaat van, je raadt het al, te veel op hoge hakken lopen. Na een grondig medisch onderzoek zou een specialist de reina aangeraden hebben om haar stiletto’s vaker in de kast te laten staan. En dat is volgens de krant de reden dat Leti steeds vaker platte schoenen loopt. Meer dan verstandig natuurlijk!

Bron: El Mundo | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws