Zien: Letizia gaat voor biker chic in stoere outfit

Een leren trenchcoat en chunky zwarte loafers!

Wanneer je als royal ten tonele verschijnt, kom je piekfijn voor de dag. Helemaal als koningin zijnde word je geacht je van je meest glamoureuze kant te laten zien. Enne, daar horen al snel een paar hoge hakken bij. Koningin Letizia bewijst echter dat dit echt niet altijd hoeft en koos dit weekend voor een vrij ongewone schoen voor een koninklijke dame: een paar chunky zwarte loafers!

Werkbezoek

Koningin Letizia mocht dit weekend weer aan de bak. Ditmaal voor de afsluiting van het 16e Internationale Seminar over Taal en Journalistiek: ‘Cambio Climatico, Lenguaje y Comunicacion‘ in het klooster van Yuso in Spanje. Het evenement werd georganiseerd door de San Millán de la Cogolla Foundation en de FundéuRAE, een instelling die het gebruik van het Spaans helpt verbeteren. Het seminar van dit jaar was gericht op klimaatverandering, taal en communicatie. Letizia is erevoorzitter en het project ligt haar nauw aan het hart. Ze ging goedgemutst én gekleed op pad!

Edgy look

Eerlijk is eerlijk: het maakt niet heel veel uit wat je de koningin van Spanje aantrekt. Leti zou er in een verknipte vuilniszak nog geweldig uitzien, en van dat gegeven maakt ze dan ook gretig gebruik. Steeds vaker laat ze haar japon links liggen en verschijnt ze in items die wellicht niet in de garderobe van een doorsnee koningin pronken. Hare Majesteit heeft het allang door: een royal hoeft niet altijd binnen de lijntjes te kleuren en mag, als de gelegenheid het toelaat, ook heus met een edgy look op de proppen komen.

Voor de gelegenheid trok de koningin dan ook een aantal van haar meest coole items uit haar garderobe. Het resultaat: ze verschijnt tijdens haar werkbezoek in een ietwat sportieve, comfy maar fashionable look! Ze draagt een prachtige zwarte lamsleren Lottusse trenchcoat en stijlt het klassieke kledingstuk uit de jaren 90 af met een pantalon van Pomandère, een geribbelde top met hoge hals en een een Nina Ricci ‘Marche’-handtas. Wauw!

Letizia

Het pronkstuk van de outfit vonden we toch wel de gedurfde schoenkeuze van Letizia. Het waren een paar chunky zwarte loafers van Martinelli, met een oversized gouden ketting op de schoen. Wij zijn fan!

Hoewel dit wellicht een ietwat ongewone schoenkeuze is voor een koninklijke dame, vinden we ‘m meer dan geslaagd! Nu hopen we stiekem dat Letizia zich als een trendsetter ontpopt en andere royal ladies zullen volgen. Want zeg nou zelf: onze Máxima zou deze chunky loafers toch ook gewoon rocken?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws