Koningin Letizia steunt goed doel met haar outfit

Stijlvol én geheel gepast.

Als royal moet je natuurlijk continu je betrokkenheid en meelevendheid tonen bij allerhande goede werken en mooie initiatieven. En tegelijkertijd moet je vriendelijk lachen, zwaaien, én nog een beetje modieus voor de dag komen. Gisteren verscheen koningin Letizia ten tonele in een outfit die een bijzondere nod bevatte naar de organisatie waar zij te gast was.

Modekoningin

We weten al langer dat de doña niet vies is van een fashion statement hier of daar. Van H&M-japonnetjes met een tiara en bijzondere gatencreaties tot kritiek op haar ’te jonge’ outfits waar zij zich niks van aantrekt, Leti vaart haar eigen koers op modegebied. En dat kunnen we natuurlijk alleen maar waarderen.

Bij een bezoekje aan de Spaanse organisatie APRAMP gistermiddag kwam Letizia in een lekker klassieke outfit tevoorschijn: tweed jasje, nette pantalon en een stel lage muiltjes. Niks bijzonders aan, denk je misschien.

Geen woorden maar daden

Toch heeft Leti’s outfit erg veel te maken met de organisatie die zij bezocht. APRAMP staat namelijk voor Asociación para la Prevención, Reinserción y Atención de la Mujer Prostituida. Deze organisatie houdt zich bezig met het voorkomen van vrouwenhandel en het op weg helpen van slachtoffers die ontsnapt zijn uit die wereld.

Een ontzettend belangrijk initiatief, natuurlijk. Om de dames die zij opvangen een plekje te helpen vinden, zorgt APRAMP er onder meer voor dat zij trainingen en opleidingen kunnen volgen om nieuwe vaardigheden aan te leren – zoals op gebied van handwerken en mode.

En jawel: onder haar Carolina Herrera-mantel droeg Letizia een rood tweed-jasje, dat binnen de APRAMP-workshop gemaakt was!

letizia
Beeld: NL Beeld

Bovendien leek het erop dat zij tijdens haar bezoek al haar oog liet vallen op een tweede exemplaar voor in de koninklijke kledingkast…

“En deze dan? Kan ik er ook zo eentje krijgen?” (Beeld: NL Beeld)

Ha! Wij snappen Leti wel – een fijn tweed-jack is au moment geen overbodige luxe. Stijlvol, klassiek, én lekker warm!

Spotlights

Natuurlijk stond het bezoek niet in het teken van stijlvolle jasjes alleen. Zo kreeg Letizia een rondleiding door het hoofdkantoor van APRAMP, waarbij ze onder meer in gesprek ging met degenen die de organisatie draaiende houden, én met slachtoffers die nu via APRAMP een tweede kans hadden gevonden.

Kortom: Leti is meer dan een stijlvolle dame alleen, maar het is extra leuk als je je hart voor mode kunt combineren met een belangrijk initiatief. You go, hoogheid!

Bron: UFO NO More, Royal Central | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws