De beste looks en grote winnaars van het Musical Awards Gala

De crème de la crème van de Nederlandse musicalwereld had zich flink uitgedost!

Gisteravond waren de verwachtingen hooggespannen in het AFAS Theater te Leusden. Daar vond namelijk de 22e uitreiking van de Musical Awards plaats. Uiteraard ging het om die felbegeerde beeldjes, maar ook op de rode loper waren wat ons betreft genoeg winnende looks te spotten.

Musical Awards Gala

Uiteraard waren ook enkele redactieleden van Beau Monde gisteren aanwezig bij het geweldige gala, waar zij hun glamour-minnend hart konden ophalen aan al het moois dat op de rode loper én op het podium de revue passeerde.

Nu we een dag verder zijn, is het tijd om de balans op te maken en een aantal van onze favoriete looks op een rijtje te zetten.

Looks

Er werd flink uitgepakt op de rode loper. Zo zagen we uiteraard een flinke dosis glitter!

Van Gaia Aikman

Musical Awards Gala 2024 - Rode Loper
Beeld: NL Beeld

…Tot Shanna Slaap

Musical Awards Gala 2024 - Rode Loper
Beeld: NL Beeld

…En Milan van Waardenburg en zijn vriend Paul Morris!

Musical Awards Gala 2024 - Rode Loper
Beeld: NL Beeld

Het is duidelijk: geen glamour zonder glitter. Ons hoor je hier uiteraard niet over klagen!

Ook zagen we een dosis klassieke glamour voorbijkomen op de rode loper. Van de sprookjesachtige look van Michelle van de Ven tot het old Hollywood glam-gehalte van Magtel de Laat en de heerlijke lady in red-look van Henriëtte Tol: wij krijgen hier geen genoeg van. Ook de hoge hoed bij het diepgroene pak van Stanley Burleson is wat ons betreft een winnaar!

Beeld: NL Beeld

Er kwamen ook heel wat heerlijke knalkleuren voorbij op de rode loper. Zo hulden Jeangu Macrooy en Hélène Hendriks zich beiden in gedurfde rode looks…

…En zijn we helemaal verzot op deze knaloranje look van Carolina Dijkhuizen.

Musical Awards Gala 2024 - Rode Loper
Beeld: NL Beeld

Er was echter niemand die voor zoveel kleur op de rode loper zorgde als de cast van Sister Act.

Musical Awards Gala 2024 - Rode Loper
Beeld: NL Beeld

April Darby staat duidelijk te stralen, en wij kunnen dan ook niet wachten om deze cast later dit jaar in actie te zien!

Vanaf de rode loper hebben we in samenwerking met onze collega’s van Grazia bovendien deze heerlijke beelden gemaakt om mee na te genieten:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grazia Nederland (@grazia_nl)

Grote winnaars

Zoals verwacht was Jesus Christ Superstar de grote winnaar van de avond. De musical wist zes van z’n veertien (!) nominaties te verzilveren, en ging ervandoor met de prijzen voor Beste grote musical, Beste mannelijke hoofdrol, Beste mannelijke bijrol, Beste regie, Beste lichtontwerp en Beste geluidsontwerp. De musical Melk, over het moederschap, verraste met een indrukwekkende vijf awards. De felbegeerde publieksprijs ging uiteindelijk naar De Tocht, een musical over de Elfstedentocht die daadwerkelijk op het ijs gespeeld wordt.

Spetterende optredens

Natuurlijk kun je geen Musical Awards Gala houden zonder een daverende show. Gelukkig kwamen we ook op dat vlak niets tekort! Een highlight van de avond was wat ons betreft de prachtige uitvoering van Mijn leven is van mij door Pia Douwes en Danique Dusée.

Zij zullen in de aankomende productie van Elisabeth samen de rol van de legendarische keizerin Sisi op zich nemen. En dit voorproefje smaakt meteen naar meer.

Wij kunnen in elk geval niet wachten!

Bron: NOS, Musicalweb, NU.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws