Rijpere huid? Deze make-up tips laten je stralen!

Zo creëer je een frisse look!

Net zoals je met het veranderen van de seizoenen je skincare en make-up moet aanpassen, geldt dat ook voor het verstrijken van de jaren. Door de decennia heen veranderen de behoeften van je huidje nogal – van de tienerpuistjes tot de fijne lijntjes. Met deze tips creëer je de perfecte basis voor een stralende look!

Huid op leeftijd

Soms is het moeilijk om precies na te gaan waar je huid behoefte aan heeft. En laten we eerlijk zijn: het is ook bijzonder niet-leuk om te ontdekken dat onze favoriete foundation of lievelingscrèmes simpelweg niet meer het gewenste effect hebben. En daarmee merk je al snel dat ook de rest van je look niet meer straalt zoals je gewend bent.

De zoektocht naar je nieuwe favoriete basics hoeft gelukkig niet heel moeilijk te zijn dankzij een paar handvatten. Aan Woman & Home leggen de experts uit wat zij hun cliënten met een rijpere huid aanraden. Met deze drie gouden tips creëer je de perfecte basis voor een chique look.

1. Hydrateren kun je leren

Een frisse look begint met een goede verzorging. En dat betekent: zorg dat je huidje voldoende gehydrateerd is! “Ik raad altijd aan om meer hydraterende huidverzorgingsproducten te gebruiken, want als we ouder worden, kan onze huid wat droger gaan aanvoelen”, verklapt celebrity-visagiste Morag Ross.

Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar skincare-producten met niacinamide of hyaluronzuur. Deze ingrediënten zorgen er namelijk voor dat je huid op zachte wijze gehydrateerd wordt en vocht beter kan vasthouden. Heb je eenmaal een nieuw favoriet serum gevonden? Dan wordt aangeraden om deze voor je moisturiser aan te brengen op een licht vochtige huid. Zo haal je het meeste uit je nieuwe routine.

2. Investeer in een goede primer

Een verzorgde huid is stap één richting een stralende snoet. Maar bij het aanbrengen van je make-up zul je misschien merken dat je foundation steeds sneller z’n weg vindt naar de lijntjes in je gelaat, waardoor deze opeens extra geaccentueerd worden. Zonde!

Met een goede primer kun je dit gelukkig voorkomen. “Een kwalitatieve primer helpt je foundation om óp je huid te blijven zitten, in plaats van in lijntjes weg te trekken”, verklapt schoonheidsspecialiste Elizabeth Ross. Extra mooi meegenomen voor degenen onder ons die niet vies zijn van een kleurrijk make-up-lookje: een goede primer zorgt er ook voor dat je maquillage beter op z’n plek blijft zitten en kleuren beter tot hun recht komen.

3. Gebruik een lichte, dewy foundation

Zoals we net al even benoemden, wordt je huid vaak iets droger naarmate de jaren voorbijgaan. Een goede tip is dan ook om je foundation hierop aan te passen, legt Elizabeth Ross uit. “Het is belangrijk om geen supermatterende foundation als basis te gebruiken: dit creëert een vlakke, poederige look die niet erg flatteus is, er vaak zwaar uitziet en zwaar aanvoelt, en zelfs lijntjes kan benadrukken”, aldus de expert.

In plaats daarvan kun je het beste kiezen voor een lichtere, dunnere foundation. Gebruik bijvoorbeeld een serum-foundation of een getinte moisturiser. Met minimale dekking laat je de natuurlijke schoonheid van je huid stralen!

Bron: Woman & Home | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws