Frisse blos: vermijd deze blush-fouten die je ouder doen lijken

Zo zie je er altijd stralend uit.

Een lekker blosje op onze wangen ziet er altijd jeugdig en gezond uit. Maar mochten we dit niet van moeder natuur hebben gekregen, kunnen we het effect altijd nabootsen met make-up. Maar hoe breng je blush op de juiste manier aan, die je niet ouder doet lijken?

Zoen van de zon

Blush is de perfecte tool om kleur en warmte toe te voegen aan je gelaat. Ideaal wanneer de zon het laat afweten in ons koude kikkerlandje! Een beetje blush kan al het effect geven dat je lekker een glas rosé hebt gedronken op het terras met je vriendinnen, in het fijne voorjaarszonnetje. Echter is het aanbrengen van dit zonnetje in een doosje nog een vak apart. Voorkom deze fouten om niet ouder te lijken dan je daadwerkelijk bent.

Juiste textuur

Probeer geen blush in poedervorm te gebruiken als je een rijpere huid hebt. Make-up in poedervorm legt helaas namelijk de nadruk op textuur en fijne lijntjes, terwijl we juist graag een glad en egaal gelaat willen creëeren. Kies daarom voor een blush met crème-achtige textuur, dat een mooi natuurlijk en glad effect op de huid creëert.

Passende kleur

Ook de verkeerde kleur kan ervoor zorgen dat je er minder jong uitziet. Door te kiezen voor kleuren met roze, terracotta of koraal-achtige tonen krijg je een effect dat het meeste lijkt op een natuurlijke blosje. Welke het mooiste staat is een kwestie van uitproberen. Ook welke kleur kleding je draagt heeft effect op hoe de blush je staat, dus schroom vooral niet om meerdere kleuren in huis te halen. Ach, wat een straf dat we lekker mogen shoppen!

Plaatsing

Wanneer je blush op de juiste plekken aanbrengt kan het je gezicht als het ware een facelift geven. Maar helaas is ook het tegenovergestelde waar: op de verkeerde plekken laat het je ouder lijken. Een goede vuistregel is om je blush nooit lager te plaatsen dan het einde van je neus. Zo voorkom je dat je gezicht optisch naar beneden gaat hangen. De tweede tip voor de juiste plaatsing is om eens goed in de spiegel te kijken. Waar zie je dat je wangen een beetje een natuurlijke blos hebben? Probeer dan deze plekken eens aan te zetten met blush. En voor je het weet heb je het trucje onder de knie!

Bron: She Finds | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws