Ai: deze 3 fouten met make-up accentueren rimpels

Gelukkig zijn er ook genoeg trucjes waarmee je ze juist minder laat opvallen.

Ouder worden we natuurlijk allemaal, maar het liefst doen we dat wel zo mooi mogelijk. Een make-uplookje kan wonderen doen, maar het kan ook de verkeerde kant op slaan. We delen drie fouten met make-up die rimpels juist accentueren.

1. Geen aandacht besteden aan de wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn enorm belangrijk voor je algehele uitstraling. Wanneer we ouder worden, kunnen ze van vorm en kleur veranderen. Vaak dunnen ze uit en worden ze grijs of wit. Door ze zo te laten, accentueer je de rimpels rondom je ogen en creëer je bij jezelf een oudere uitstraling dan je waarschijnlijk wil. Om dit te voorkomen doe je er goed aan om je wenkbrauwen bij te vullen waar nodig. Met een potlood, poeder of gekleurde gel kun je al veel bereiken. Is er echt niets meer van je wenkbrauwen over en doet make-up meer kwaad dan goed voor je gezicht, dan kun je overwegen om ze te laten tatoeëren.

2. Te veel foundation dragen

Foundation goed aanbrengen is nog knap lastig. Als je te weinig gebruikt kan je gezicht er vlekkerig uit gaan zien, maar je wil ook niet te veel gebruiken. Dan gaat het er namelijk uitzien als een aangekoekte, dikke laag make-up die oneffenheden als puistjes misschien bedekt, maar rimpels juist meer accentueert. In plaats van een laag foundation kun je daarom beter een licht getinte BB- of CC-cream gebruiken. Voor grote oneffenheden kun je dan altijd nog een fijne concealer gebruiken. Op die manier krijg je een veel frissere uitstraling.

3. Te donkere lipstick dragen

Er is natuurlijk geen leeftijdsgrens voor make-upproducten, maar als een jeugdige uitstraling je doel is, kun je donker gekleurde lipstick beter vermijden. Dramatische tinten kunnen namelijk de fijne lijntjes rond je mond flink in de schijnwerpers zetten – en dat wil je natuurlijk niet. Lipstick in roze- en nudetinten kunnen je juist wel jonger doen lijken. Het beste resultaat bereik je daarbij als je je lippen subtiel omlijnt met een potlood. Op die manier laat je ze er voller en sprekender uitzien.

Bron: She Finds | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws