Dit zijn dé make-up trends van 2024

Wij zijn fan!

Nu 2024 is begonnen, kan het niet anders dan dat we ons weer op mogen maken voor nieuwe trends op het gebied van fashion, beauty en lifestyle. Menig make-up artist is dan ook up-to-date als het aan komt op de make-up trends van 2024. Wij zetten daarom ook elke trend voor je op een rijtje.

1. Soft grunge

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door M·A·C Cosmetics (@maccosmetics)

Ja, je leest het goed: de grunge-look is terug! Dit keer gaan we echter liever voor een wat zachtere touch, en laten we de harde technieken links liggen. De soft grunge-trend omvat diepe, matte lippenstiften, uitgeveegde eyeliner, rokerige oogschaduw en een matte teint. Bronzer en blush kun je voor deze look dus achterwege laten. Het verschil met de hardcore grunge-trend, is dat we gebruik maken van wat zachtere tinten in plaats van alleen maar zwart. Bruin en marineblauw zijn bijvoorbeeld prima kleuren om deze look mee te creëeren.

2. Ethereal accenten

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door M·A·C Cosmetics (@maccosmetics)

Deze trend focust zich op een frisse, stralende afwerking en omvat subtiel aanwezige accenten. Voorbeelden hiervan zijn highlighters met een mega shimmer en geaccentueerde binnenste ooghoeken. Lippenstift brengen we lichtjes aan, door alleen het midden van de lippen in te kleuren en ‘m vervolgens uit te blenden naar de buitenkant. Om het helemaal af te maken, breng je nog een laagje lipgloss over de lippenstift aan.

3. Balletcore make-up

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SIMONE ROCHA (@simonerocha_)

Deze romantische, frisse make-uplook was enorm populair in 2023 en ook in het aankomende jaar gaan we ‘m veel terugzien. Deze make-upstijl is supergoed tot een dromerig geheel te combineren aan de hand van een cute outfit en de populaire haarstrik. De balletcore-trend omvat stralende basissen, lippen met een glans en roze getinte wangen en ogen. Om deze trend te realiseren, is een goed gehydrateerde huid van groot belang. Zorg daarom dat je een rijke hoeveelheid producten toevoegt aan je huidverzorgingsroutine.

4. Alle tinten rood

Van knalrood, tot cherry en ruby, alle tinten rood zijn welkom in 2024. Velen gebruiken deze kleuren natuurlijk bij uitstek op de lippen of de nagels, maar in het komende jaar is er ruimte om te experimenteren met deze prachtige kleur. Rode blush zal vaker onderdeel worden van onze make-uproutines en ook rode oogschaduw en eyeliner laten we niet langer links liggen. Heb je een huid die snel rood wordt of heb je last van rosacea? Dan begrijpen wij dat je de kleur rood het liefst vermijd. Een goede tip om te proberen is om een rode blush op een andere manier aan te brengen. Begin met het aanbrengen van de blush op de slapen en blend dit uit naar je haargrens. Geloof ons, het doet wonderen!

Bron: Marie Claire, Stylist | Beeld: Instagram, Adobe Stock

Laatste nieuws