Joost Klein deelt emotionele boodschap aan ouders: ‘Voor altijd jullie zoon’

Een opvallend kwetsbare boodschap van de artiest.

Nog iets minder dan een week, en dan staat Joost Klein namens Nederland in de tweede halve finale van het Songfestival. Hoewel dit een fantastische ervaring is, had de zanger natuurlijk graag gewild dat zijn ouders dit hadden kunnen meemaken. Op Instagram deelt hij dan ook een kwetsbare brief aan zijn vader en moeder.

Eerbetoon

Maandagochtend vertrok Joost naar Malmö om zich daar alvast klaar te maken voor zijn halve finale-optreden. Zijn lied Europapa is een eerbetoon aan zijn vader en kan gezien worden als een verhaal over een weeskind dat door Europa reist om zichzelf te vinden en zijn verhaal te vertellen.

Joost verloor zijn ouders namelijk al op jonge leeftijd. Zijn vader stierf aan kanker toen hij twaalf jaar oud was en een paar jaar later stierf zijn moeder aan een hartstilstand. Joost had graag gewild dat zijn ouders zijn Eurovisiesongfestival-deelname mee hadden kunnen maken. “Hi mama en papa. Ik ben nu in Malmö voor het Eurovisiesongfestival. Het voelt surrealistisch. Ik denk veel aan jullie.”

Met Europapa hoopt Joost mensen een hart onder de riem te kunnen steken. “Hopelijk kunnen sommige mensen erkenning of begrip vinden. Mijn duisternis zal in licht veranderen. Voor altijd jullie zoon.”

Songfestival

Op donderdag 9 mei staat Joost in de tweede halve finale in Malmö en treedt hij op met het nummer Europapa. Van de zestien landen die 9 mei optreden zullen er slechts tien een plek bemachtigen voor de finale. De finale vindt plaats op 11 mei 2024.

Als we de bookmakers moeten geloven, zal Joost met gemak een plek in de finale bemachtigen. Zo zou hij bij de bookmakers op de vijfde plek staan. Alvast heel veel succes op 9 mei, Joost!

Bron: Grazia, RTL Boulevard, Instagram @joostklein | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws