Zien: eerste beelden van Songfestival-optreden Joost Klein

En, worden de verwachtingen waargemaakt?

Als echte Songfestival-fans heeft de Beau Monde-redactie reikhalzend uitgekeken naar deze dag: vanmiddag vond in Malmö namelijk de eerste repetitie plaats van Joost Klein. Hiermee hebben we ein-de-lijk een idee van hoe zijn optreden er volgende week uit zal zien.

Joost Klein, droom groot!

De in Friesland geboren en getogen Joost liet er vorig jaar geen gras over groeien: hij moest en zou Nederland vertegenwoordigen op het Songfestival. Na een maandenlange campagne was dan eindelijk de kogel door de kerk toen de Avrotros bekendmaakte dat Joost inderdaad namens Nederland naar het Zweedse Malmö zou vertrekken.

Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden verder, en gaat er geen dag voorbij zonder dat iemand op de redactie Europapa neuriënd door kantoor loopt. Wat ons betreft krijgt het nummer natuurlijk al douze points, maar de live-uitvoering? Dat bleef een strikt bewaard geheim. Tot nu!

Repetities

De repetities voor het muziekfestijn, dat volgende week plaatsvindt, zijn namelijk in volle gang. De artiesten die in de eerste halve finale aan de bak mochten waren dit weekend aan de beurt. Gisteren en vandaag stonden de kandidaten uit de tweede halve finale centraal, waaronder onze Joost. Hij was vanmiddag als laatste aan de beurt.

Via hun officiële site deelde de European Broadcasting Union, de grote organisatie achter het jaarlijkse evenement, een set beelden van deze repetitie. En die zijn toch op z’n minst wel bijzonder te noemen. We zien, naast de bekende danspasjes, onder meer een kippenpak, een EU-vlag, en een gigantisch uitvergroot bord currywurst de revue passeren.

Beeld: EBU via Eurovision.tv

Niet blij

Bij z’n vertrek naar Zweden gisteren liet Joost zich nog kritisch uit over het delen van de repetitiebeelden. “Nou ja, kijk, je gaat ook niet bij een goochelaar de repetities filmen toch?”, liet hij op Schiphol weten aan NU.nl. Volgens de zanger kunnen we in ieder geval ‘magie’ verwachten tijdens zijn optreden.

Gover Meit aka ‘Donny Ronny’, de Creative Director, zorgde al voor hoge verwachtingen. “Ik heb de act nu al honderden keren gezien en het blijft mij raken”, verklaarde hij tegenover de pers op Schiphol. “Ik vermoed dat ook andere mensen straks bij de live-uitvoering met een brok in de keel zullen zitten.”

Met deze eerste sneak peek heeft de Beau Monde-redactie nu niet direct een brok-in-keel-moment, maar wellicht komt dat nog. Misschien doelde Meit daarmee wel op het verslikken in de metershoge currywurst die op de displays te zien is, who knows. Wij wachten geduldig af tot het moment suprême echt daar is.

Groot nieuws voor Nikkie

Overigens kunnen we ons geluk niet op qua Songfestival-nieuws vandaag. Eerder op de dag werd namelijk al onthuld dat niemand minder dan Nikkie de Jager dit jaar tijdens de grote finale namens Nederland de punten mag uitdelen.

Extra leuk: de twaalf punten namens Nederland worden uitgereikt vanuit Leeuwarden – de thuishaven van niemand minder dan Joost Klein. Nikkie kan in de video duidelijk haar enthousiasme niet onder stoelen of banken steken. En geef haar eens ongelijk!

Bron: Eurovision World, NU.nl, RTL.nl | Beeld: EBU via Eurovision.tv

Laatste nieuws