Zoet: dit is hoe Joost Klein er vroeger uitzag

Awww, herken jij hem nog terug?

Over precies één week is het zover: dan moet Joost Klein in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival de verwachtingen waar gaan maken. Nu we hem allemaal kennen met z’n gebleekte lokken, matje, tatoeages en natuurlijk gigantische schouders, vroeg de Beau Monde-redactie zich af: hoe zag de kleine Joost er eigenlijk uit?

Europapa

Meteen na het uitkomen van zijn Songfestival-nummer, Europapa, bleek het nummer een absolute hit. Zelfs de grootste skeptici konden het niet helpen: je hoeft het deuntje van Europapa maar één keer gehoord te hebben, en je blijft ‘m wekenlang neuriën.

De Eurovision-inzending is meer dan een aanstekelijk wijsje alleen. Het is namelijk ook een emotionele ode aan Joosts ouders, die hij al op jonge leeftijd verloor. Zo vertelde hij in De Avondshow al aan gastheer Arjen Lubach dat het nummer een soort brief aan zijn ouders is. “De brief is voor mij een soort afsluiting, durf ik wel te zeggen. Pa, ma, jullie zullen er altijd voor me zijn, maar ik kan niet eeuwig deze pijn met me meedragen,” deelde Joost destijds.

Zware jeugd

Hoewel Joost met Europapa pas écht bij het grote publiek bekend is geworden, maakt hij al langer furore onder de jongere generaties. Zo ging hij met z’n nummer Friesenjung al viraal in zowel eigen land, als bij onze oosterburen.

Ook maakte hij diepe indruk met z’n optredens op Pinkpop en Lowlands in 2022. Daar eindigde hij een energieke en uitbundige performance met het ingetogen Florida 2009, dat gaat over het verlies van z’n beide ouders. In de brugklas moest hij afscheid nemen van z’n vader, die overleed aan kanker. Slechts een jaar later overleed zijn moeder aan een hartstilstand. Zijn broer en zus, die beiden zo’n vijftien jaar ouder zijn dan Joost, hebben hem hierna opgevangen. Hun geboortejaar, 1983, heeft hij als eerbetoon zelfs op z’n knokkels laten tatoeëren.

Jonge artiest en YouTuber

Hoewel z’n jeugd bepaald niet makkelijk is geweest, werkt Joost al heel wat jaren aan een carrière in de spotlights. Zo is hij ruim zeven jaar actief geweest op YouTube onder het alias ‘EenhoornJoost’. Z’n állervroegste video’s heeft hij inmiddels verwijderd, maar er zijn nog volop beelden te vinden van ‘YouTube-sensaasje’ Joost Klein, zoals hij werd geïntroduceerd in een aflevering van Bynt, een programma van Omrop Fryslân.

Z’n lokken zijn hier een stukje minder wit gebleekt dan tijdens z’n Europapa-dagen, en er zijn door de jaren flink wat tatoeages bij gekomen. Je zou de jonge artiest bijna niet meer terug herkennen!

Humor

Ook deelde Joost al eens een vrolijke foto uit de oude doos, dat hij tot grote hilariteit bewerkt had. Zou de kleine Joost van deze foto ooit gedroomd hebben dat hij de wereld zou veroveren vanaf het Eurovisie-podium?

Hoewel de ‘Link in bio’-tattoo in de bovenstaande schoolfoto natuurlijk overduidelijk gephotoshopt is, prijkt de tekst anno nu ook daadwerkelijk op het lichaam van de artiest. Niet op z’n gezicht, maar op zijn bovenbeen.

Wie weet: zou een tatoeage in z’n gelaat ook op de planning staan? Wij zouden er in elk geval niet gek van opkijken – met Joost weet je het immers maar nooit!

Bron: EO.nl, Beau Monde archief, Avrotros, 3voor12

Laatste nieuws