Glamour met een knipoog

Wedding bells: Liechtensteinse erfprins Alois kondigt verloving aan

Groot nieuws vanuit mini-staatje Liechtenstein! Daar liet het prinselijk hof gisteren namelijk weten dat zij kunnen uitkijken naar een bruiloft! Via een officieel persbericht maakte erfprins Alois het nieuws wereldkundig.

Prins Alois en prinses Sophie bij de royal wedding in Jordanië, juni 2023

Eén van de kleinste vorstendommen van Europa heeft iets leuks te vieren! Erfprins Alois van Liechtenstein onthulde gisteren namelijk dat zijn dochter, prinses Marie Caroline, binnenkort gaat trouwen! De verloving van de prinses en haar aanstaande werd uiteraard gevierd met een romantisch kiekje van het paar.

Verloving

"Zijne Doorluchtige Hoogheid de Erfprins en Hare Koninklijke Hoogheid de Erfprinses von und zu Liechtenstein zijn verheugd de verloving van hun dochter met de heer Leopoldo Maduro Vollmer aan te kondigen", valt er in een persbericht te lezen.

Prinses Marie Caroline, de enige dochter van prins Alois en zijn echtgenote, prinses Sophie, zal volgens het bericht komende zomer in het huwelijksbootje stappen met haar grote liefde.

Aanstaand echtgenoot

Maar wie is die mysterieuze Leopoldo dan eigenlijk? Dat legt het hof duidelijk uit: deze jongeman is de oudste zoon van Francisco en Sofia Maduro Vollmer en werd geboren in Venezuela. Hij verhuisde vervolgens naar Engeland, studeerde aan St Andrews en aan Cambridge, en is tegenwoordig actief als bankier en zakenman. Een prima cv voor een prinselijke schoonzoon, non?

Leopoldo is zo'n zes jaar ouder dan de prinses, dus hoe en waar de twee elkaar precies hebben leren kennen? Dat is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk zullen ze elkaar in Londen tegen het lijf gelopen zijn. Nadat Marie Caroline in Parijs en New York haar studie aan de Parsons School of Design afrondde, is zij namelijk in de Engelse hoofdstad aan de slag gegaan. Daar werkt ze anno nu in de mode-industrie.

Prinselijke familie

Deze verloving betekent dat prinses Marie Caroline als eerste kind van het erfprinselijk paar in het huwelijksbootje zal stappen. Broers Joseph Wenzel, Georg en Nikolaus zijn voor zover bekend allen nog happy single.

Voor Leonardo betekent z'n aankomende huwelijk dat hij er een steenrijke schoonfamilie bij krijgt. Prins Hans-Adam II, de daadwerkelijke vorst van het dwergstaatje, zou volgens schattingen miljarden aan vermogen hebben vergaard. Bovendien is de prinselijke familie de eigenaar van de exclusieve LGT Bank, die zichzelf omschrijft als een 'wereldwijde private bank voor vermogende cliënten'. Wij gokken zo dat die ondernemende Leopoldo prima in de smaak valt bij z'n schoonfamilie!

Royalty
  • De Telegraaf, Fuerstenhaus.li
  • NL Beeld